Langoustine 16-20

Langoustine 16-20

Denemarken mag zich één van de grootste exporteurs noemen op het gebied van de verse langoustines. Langoustines komen in grote concentraties voor tussen Denemarken en Noorwegen. De benaming Noorse kreeft is niet voor niets. Het zijn vooral de Noren die de langoustines in Denemarken afzetten die op hun beurt weer de langoustines verhandelen over geheel Europa.
Sustainable fish icon

Omschrijving

Denemarken mag zich één van de grootste exporteurs noemen op het gebied van langoustines. Langoustines komen in grote concentraties voor tussen Denemarken en Noorwegen. De benaming Noorse kreeft is niet voor niets. Het zijn vooral de Noren die de langoustines in Denemarken afzetten die op hun beurt weer de langoustines verhandelen over geheel Europa.

Productinformatie

EAN Code: 157003_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 157003_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

NOL003

Alternatieven

Als je geen Schotse langoustine kunt bemachtigen kies dan verse Deense, IJslandse of Hollandse exemplaren. Shockfrozen exemplaren kunnen uiteraard ook.

Herkomst

Herkomst West kust van Schotland/Deenmarken
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De Deense langoustine wordt hoofdzakelijk bevist door gebruik van de twinrig, korf, vallen.

Gastronomie

Verse langoustine zijn zeer smaakvol. De kwaliteit kan sterk variëren. Langoustine heeft een fantastische zoete smaak. Het darmkanaal moet altijd worden verwijderd. Langoustine kun je bakken, grillen en rauw consumeren.

Beschikbaarheid

De Deense langoustine is een typisch zomerproduct. Je kunt deze het best consumeren in de periode van april tot aan december.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Kreeft en producten van Kreeft M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 0.30
Koolhydraten totaal 0.10
Zout 0.11
Waarvan suikers 0.10
Energie kcal 77.00
Waarvan verzadigd vet 0.19
Energie kJ 326.00
Eiwit totaal 18.50

Tip

Als je Deense langoustines hebt bemachtigd kijk dan goed naar de onderzijde van de staart. Is deze vlak en kan je deze makkelijk indrukken dan is deze waarschijnlijk bevroren geweest en ontdooid. Verse langoustine heeft in de staart een bolling.