Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 410290_STUK_1200GRAM |
Techniek | MARINE_FISHERY |
Als je de Oosterschelde kreeft niet kunt krijgen, kies dan voor de Canadese kreeft. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Oosterschelde |
De Oosterschelde kreeft wordt op 3 manieren bevist. Om deze boven water te halen maakt men gebruik van de korf, staandwant of een fuik. |
Liefhebbers beweren dat de Oosterschelde kreeft de meest smaakvolle kreeftachtige ter wereld is. Oosterschelde kreeft is zeer verfijnd en is zacht van smaak. |
Het seizoen waarin de Oosterschelde Kreeft gevangen mag worden is vanaf de laatste donderdag van maart tot aan 15 juli en zij moet minimaal 25 cm lang zijn. Na deze periode is het seizoen gesloten en mag er niet meer gevist worden. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Kreeft en producten van Kreeft | M |
---|---|
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
Energie (kJ) | 365.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 86.00 |
Vet (gram) | 0.80 |
Verzadigd vet (gram) | 0.10 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.54 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 19.70 |
Oosterschelde kreeft is kostbaar, zeker wanneer het seizoen net is geopend. Je kunt ook eenscharige bemachtigen deze zijn in de regel goedkoper. |