Kreeft Europees 800-1000gr

Kreeft Europees 800-1000gr

De Europese kreeft verschilt sterk van Amerikaanse en Canadese soortgenoten. De Europese kreeft is blauwpaars van kleur en heeft twee kenmerkende langgeschaarde poten. Deze geschaarde poten verschillen van elkaar. De kreeft heeft een smalle schaar waarmee deze zijn prooi vangt en een dikke geknobbelde schaar waarmee deze zijn prooi openbreekt en verpulvert.

Omschrijving

De Europese Kreeft verschilt sterk van Amerikaanse en Canadese soortgenoten. De Europese kreeft is blauwpaars van kleur en heeft twee kenmerkende langgeschaarde poten. Deze geschaarde poten verschillen van elkaar. De kreeft heeft een smalle schaar waarmee deze zijn prooi vangt en een dikke geknobbelde schaar waarmee deze zijn prooi openbreekt en verpulvert. Kreeften eten voornamelijk schelpdieren zoals clams, zee-egels en krab. Europese kreeft komt voornamelijk voor in de wateren van Zuid-Noorwegen, Groot-Brittannië, Frankrijk tot in de Middellandse Zee. In de zomermaanden kan je deze kreeft ook langs de Nederlandse kust aantreffen, vooral in de Oosterschelde. De Europese kreeft leeft op een diepte tot 70m en kan een leeftijd van meer dan 60 jaar behalen. De Europese kreeft geeft de voorkeur aan rotsachtige bodems. e Europese kreeft heeft een hoger percentage vlees dan zijn soortgenoten.

Productinformatie

EAN Code: 410030_STUK_900GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 410030_STUK_900GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

LBE001

Alternatieven

Als je geen Europese kreeft kan krijgen, kies dan voor de Oosterschelde kreeft. Een ander alternatief is de Canadese kreeft.

Herkomst

Herkomst Noord Oost Pacific
Vangstgebied FAO 77

Vangsttechniek

De vangst wordt gedaan door het gebruik van korven (ook wel pots genoemd). De vissers gaan te water en voorzien de korven met aas en laten deze zakken naar de bodem. De volgende dag gaat de visser deze weer ophalen. Het is zwaar werk, en het kan gebeuren dat er soms helemaal niets in de korf zit.

Gastronomie

Deze kreeft is zeer verfijnd, bezit een hoog vleespercentage en is iets zoetig te noemen. Niet voor niets wordt deze kreeft veelvuldig gebruikt in de hoger geclassificeerde restaurants. De prijs van de Europese kreeft is hoger dan de Canadese.

Beschikbaarheid

Het seizoen waarin deze kreeft haar eitjes afzet is in de maanden juli en augustus. Je kunt deze kreeft het beste eten in de maanden september tot en met juni.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Kreeft en producten van Kreeft M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 0.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.54
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 86.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Energie kJ 365.00
Eiwit totaal 19.70

Tip

Als je kreeft in een aquarium wilt houden, houdt dan rekening met de temperatuur van het water; 7�8 c is ideaal. Is de temperatuur veel hoger, dan wordt de kreeft te actief.