Kingcrab poten rauw groot 4L ds 2,5kg DV

De red king crab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je terug in de grootte van de ongekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees.
STUK

Omschrijving

De red kingcrab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je ook wel terug in de grootte van de gekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees. De krabben worden aan boord direct gekookt en daarna ingevroren. Op deze manier behoud je de rijke smaak en optimale kwaliteit. De red crab wordt op verschillende wijze aangeboden. Gekookte of rauwe poten, los of klauwen, heel of een onderdeel van de poten of alleen het vlees.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 230131_STUK
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

KCN003

Alternatieven

Het alternatief voor rauwe poten is de gekookte versie.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noorwegen

Vangsttechniek

De kingcrab wordt bevist door middel van het gebruik van pots. Noorse vissers onderscheiden zich ten opzichte van vissers uit Alaska of Rusland door de zee op te gaan met zeer kleine bootjes die maximaal 100 Koningskrabben per dag vangen. De gevangen kingcrab wordt in tanks levend gehouden en naar de mesterij in Bug�ynes gebracht.

Gastronomie

De smaak van de Red kingcrab is zoet.

Beschikbaarheid

Het seizoen waarin de beste kwaliteit wordt verkregen is in de maand oktober tot en met januari.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Crab en producten op basis van Crab M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 314.00
Energie (kcal) 74.00
Vet (gram) 0.90
Verzadigd vet (gram) 0.10
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 5.10
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 16.60

Tip

Rauwe poten kunnen een voordeel hebben omdat je dan zelf de kooktijd kunt bepalen. De rauwe poten kun je ook prachtig grillen, niet te lang, zo behoudt je sappigheid.