Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 230127_STUK |
Bewaaradvies | Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Het alternatief voor rauwe poten is de gekookte versie. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Noorwegen |
De kingcrab wordt bevist door middel van het gebruik van pots. Noorse vissers onderscheiden zich ten opzichte van vissers uit Alaska of Rusland door de zee op te gaan met zeer kleine bootjes die maximaal 100 Koningskrabben per dag vangen. De gevangen kingcrab wordt in tanks levend gehouden en naar de mesterij in Bug�ynes gebracht. |
De smaak van de Red kingcrab is zoet. |
Het seizoen waarin de beste kwaliteit wordt verkregen is in de maand oktober tot en met januari. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Crab en producten op basis van Crab | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Energie (kJ) | 314.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 74.00 |
Vet (gram) | 0.90 |
Verzadigd vet (gram) | 0.10 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 5.10 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 16.60 |
Rauwe poten kunnen een voordeel hebben omdat je dan zelf de kooktijd kunt bepalen. De rauwe poten kun je ook prachtig grillen, niet te lang, zo behoudt je sappigheid. |