Kingcrab poten gekookt groot 4L ds 5 kg DV

Kingcrab poten gekookt groot 4L ds 5 kg DV

De red kingcrab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je terug in de grote van de gekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees.
STUK

Omschrijving

De red kingcrab (Paralithodes catschaticus) is een van de grootste krabben die er is. Dit zie je ook wel terug in de grootte van de gekookte krabpoten. In de rode krabpoot zit prachtig, smaakvol wit vlees. De krabben worden aan boord direct gekookt en daarna ingevroren. Op deze manier behoud je de rijke smaak en optimale kwaliteit. De red crab wordt op verschillende wijze aangeboden. Gekookte of rauwe poten, los of klauwen, heel of een onderdeel van de poten of alleen het vlees.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 230128_STUK
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

KCN002

Alternatieven

Het alternatief voor de Noorse red kingcrab is de red kingcrab uit Rusland of Alaska.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noorwegen

Vangsttechniek

De techniek die de Noren hanteren, lijkt sterk op de methode uit Alaska. De kingcrab wordt bevist door middel van het gebruik van pots. Noorse vissers onderscheiden zich wel ten opzichte van vissers uit Alaska of Rusland door de zee op te gaan met zeer kleine bootjes die maximaal 100 Koningskrabben per dag vangen. De gevangen kingcrab wordt levend in tanks gehouden en naar de mesterij in Bug�ynes gebracht.

Gastronomie

De smaak van de Noorse kingcrabpoten is zoet en is vergelijkbaar met de red kingcrab uit Alaska.

Beschikbaarheid

Dit product wordt bevroren aangeboden en is het hele jaar verkrijgbaar. Het seizoen waarin de beste kwaliteit wordt verkregen is in de maanden oktober tot en met januari.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Crab en producten op basis van Crab M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 314.00
Energie (kcal) 74.00
Vet (gram) 0.90
Verzadigd vet (gram) 0.10
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 5.10
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 16.60

Tip

Let op dat je bij het schoonmaken de belijningen er goed uithaalt.