
Omschrijving
Kabeljauwwangen zijn zowel vers als bevroren verkrijgbaar.Vroeger werd de 'echte' kibbeling gemaakt van kabeljauwwangen.
Productinformatie
EAN Code: | 120008_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 120008_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Er is naast vers en diepvries geen alternatief voor kabeljauwwangen. |
Herkomst
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | IJslandse Zee,Barentszzee, Noorse Zee |
Vangsttechniek
De kabeljauw wordt meestal met een korte versie van de longline bevist, deze is max 4 km lang. Als de lijn is uitgezet vaart men terug naar het beginpunt en wordt de lijn door middel van een control binnen gesleept. De vis die zich aan de lijn bevindt wordt één voor één binnen gehaald. Het resultaat is een goede kwaliteit van de vis. |
Gastronomie
Verse kabeljauwwangen zijn een traktatie. Je kunt ze bakken en frituren. |
Beschikbaarheid
Zowel de verse, als de bevroren kabeljauwwangen zijn het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|---|
kabeljauw en producten op basis van kabeljauw | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Energie (kJ) | 366.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 87.00 |
Vet (gram) | 1.50 |
Verzadigd vet (gram) | 0.20 |
Eiwitten, dierlijk (gram) | 18.00 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.23 |
Koolhydraten | 0.00 |
Vet totaal | 15.00 |
Energie kJ | 366.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Zout | 23.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Eiwit dierlijk | 18.00 |
Energie kcal | 87.00 |
Waarvan verzadigd vet | 2.00 |
Tip
Laat de bevroren variant volledig ontdooien en leg deze op een doek zodat het lekvocht wordt opgenomen. |