Kabeljauwwangen

Kabeljauwwangen

Kabeljauwwangen zijn zowel vers als bevroren verkrijgbaar.

Omschrijving

Kabeljauwwangen zijn zowel vers als bevroren verkrijgbaar.Vroeger werd de 'echte' kibbeling gemaakt van kabeljauwwangen.

Productinformatie

EAN Code: 120008_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 120008_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

COD006

Alternatieven

Er is naast vers en diepvries geen alternatief voor kabeljauwwangen.

Herkomst

Herkomst IJslandse Zee,Barentszzee, Noorse Zee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De kabeljauw wordt meestal met een korte versie van de longline bevist, deze is max 4 km lang. Als de lijn is uitgezet vaart men terug naar het beginpunt en wordt de lijn door middel van een control binnen gesleept. De vis die zich aan de lijn bevindt wordt één voor één binnen gehaald. Het resultaat is een goede kwaliteit van de vis.

Gastronomie

Verse kabeljauwwangen zijn een traktatie. Je kunt ze bakken en frituren.

Beschikbaarheid

Zowel de verse, als de bevroren kabeljauwwangen zijn het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

kabeljauw en producten op basis van kabeljauw M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 366.00
Zout 0.23
Koolhydraten totaal 0.00
Eiwit dierlijk 18.00
Vet totaal 1.50
Waarvan verzadigd vet 0.20
Eiwit totaal 18.00
Energie kcal 87.00

Tip

Laat de bevroren variant volledig ontdooien en leg deze op een doek zodat het lekvocht wordt opgenomen.