Kabeljauwrug met vel 700+shockfrozen diepvries

Bevroren kabeljauw is verkrijgbaar als filet, rugstuk, buikstuk of alleen als staartstuk. De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen.

Omschrijving

Bevroren kabeljauw is verkrijgbaar als filet, rugstuk, buikstuk of alleen als staartstuk. De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 270322_KG_KG
Techniek MARINE_FISHERY

Seizoen

COD003

Alternatieven

Een alternatief is verse kabeljauw of anders schelvis.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst IJslandse zee, Barentszzee.

Vangsttechniek

Hoofdzakelijk zijn het de lijnvangsten.

Gastronomie

IJslandse of Noorse kabeljauw zijn een traktatie.

Beschikbaarheid

Bevroren kabeljauw is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

kabeljauw en producten op basis van kabeljauw M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 366.00
Energie (kcal) 87.00
Vet (gram) 1.50
Verzadigd vet (gram) 0.20
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.23
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 18.00

Tip

Laat een bevroren product goed en rustig ontdooien, bij voorkeur op een rooster of een doek, zodat het niet meer in het eigen lekvocht komt.