Kabeljauwlever

Kabeljauwlever

De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen.

Omschrijving

De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen. De Noorse kabeljauw zwemt in de koude wateren van de Barentszzee waar het zeewater zeer zuiver is. Vandaag de dag komt er veel Noorse kabeljauw voor en wordt deze niet meer bedreigd met uitsterven.

Productinformatie

EAN Code: 120640_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 120640_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

COD010

Alternatieven

Als er geen Noorse kabeljauw te koop is kies dan voor een kabeljauwachtige zoals schelvis, koolvis of leng.

Herkomst

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27.2a Noorse Zee

Vangsttechniek

De Noorse kabeljauw wordt bevist door gebruik te maken van haken en lijnen, geankerde kieuwnetten, Deense zegens (SDN,GNS,LLS)

Gastronomie

De Noorse kabeljauw is een van de meest geconsumeerde vis in Europa. Noorse kabeljauw is een smaakvolle vis en bezit mooi helderwit visvlees. De vis heeft een losse structuur, de lamellen zijn grof. Kabeljauw kun je bakken, grillen, stomen, drogen, roken, frituren en zouten.

Beschikbaarheid

De Noorse kabeljauw zet haar eitjes af in de maanden januari tot en met maart. Je kunt de Noorse kabeljauw het beste eten van buiten de paaiperiode.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 9.40
Vet totaal 59.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.10
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 553.00
Energie kJ 2276.00
Eiwit totaal 5.50

Tip

Als je voor Noorse kabeljauw kiest, kies dan voor grote exemplaren, deze zijn beter te portioneren. Wist je dat de wangen en keeltjes van deze vis een traktatie zijn? Een goede visspecialist kan deze lekkernij voor je bemachtigen.