Inktvis fritura Italia diepvries

Inktvis fritura Italia diepvries

Bevroren Inktvis fritura, ook wel de Japanse inktvis genoemd. Dit zijn hele kleine inktvisjes.

Omschrijving

Bevroren Inktvis fritura, ook wel de Japanse inktvis genoemd. Dit zijn hele kleine inktvisjes. De Japanse inktvis komt veel voor in het noordwestelijk deel van de Stille Oceaan. het paaiseizoen is met name in de zomer en herfst, de inkvis zwemt dan op een diepte tot 10 meter. Mannelijke en vrouwlijke volwassenen sterven meestal kort na het paaien en broeden.

Productinformatie

EAN Code: 210475_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 210475_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SQU011

Alternatieven

De californische inktvis is een alternatief.

Herkomst

Herkomst Noordwestelijk deel van de Stille Oceaan.
Vangstgebied FAO 61.

Vangsttechniek

Wordt meestal gevangen met de trawl techniek.

Gastronomie

Je kunt van de kleine inktvis een 'eskabeche' maken, je bakt ze eerst even kort en daarna maak je er een warme dressing van met knoflook en een sjalot, daar gaar je ze verder in af. Op het laatste moment wat bieslook toevoegen.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Weekdieren en producten op basis van weekdieren M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren K

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 1.40
Koolhydraten totaal 3.10
Zout 1.10
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 92.00
Waarvan verzadigd vet 0.00
Energie kJ 385.00
Eiwit totaal 15.60

Tip

Voor het beste resultaat moet je de inktvis rustig laten ontdooien, bij voorkeur in de koelkast.