
Inktvis fritura Italia diepvries
Bevroren Inktvis fritura, ook wel de Japanse inktvis genoemd. Dit zijn hele kleine inktvisjes.
Omschrijving
Bevroren Inktvis fritura, ook wel de Japanse inktvis genoemd. Dit zijn hele kleine inktvisjes.
De Japanse inktvis komt veel voor in het noordwestelijk deel van de Stille Oceaan. het paaiseizoen is met name in de zomer en herfst, de inkvis zwemt dan op een diepte tot 10 meter. Mannelijke en vrouwlijke volwassenen sterven meestal kort na het paaien en broeden.
Productinformatie
EAN Code: | 210475_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 210475_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
De californische inktvis is een alternatief. |
Herkomst
Herkomst | Noordwestelijk deel van de Stille Oceaan. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 61. |
Vangsttechniek
Wordt meestal gevangen met de trawl techniek. |
Gastronomie
Je kunt van de kleine inktvis een 'eskabeche' maken, je bakt ze eerst even kort en daarna maak je er een warme dressing van met knoflook en een sjalot, daar gaar je ze verder in af. Op het laatste moment wat bieslook toevoegen. |
Beschikbaarheid
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
---|---|
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | K |
Voedingswaarden per 100 gram
Vet totaal | 1.40 |
---|---|
Koolhydraten totaal | 3.10 |
Zout | 1.10 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 92.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.00 |
Energie kJ | 385.00 |
Eiwit totaal | 15.60 |
Tip
Voor het beste resultaat moet je de inktvis rustig laten ontdooien, bij voorkeur in de koelkast. |