
Huitre boudeuse Hervé nr. 4 mand 24stuks
De boudeuse is als basis een wilde oester die afkomstig is uit de Ierse wateren. De boudeuse is een traag groeiende oester. Deze oester groeit minder snel dan veel van haar soortgenoten. De Boudeuse is relatief kort en dik en wordt ook wel ‘sulky’ genoemd.


Omschrijving
De boudeuse is als basis een wilde oester die afkomstig is uit de Ierse wateren. De boudeuse is een traag groeiende oester. Deze oester groeit minder snel dan veel van haar soortgenoten. De Boudeuse is relatief kort en dik en wordt ook wel ‘sulky’ genoemd. Deze spéciale oester wordt gekweekt door het bekende huis van David Herve. Deze kwekerij is fraai gelegen in de Charente Maritime. Het gebied dat zich uitstrekt van Bordeaux tot aan Marans.
Productinformatie
EAN Code: | 400883_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 400883_STUK |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief is de huitre speciale of de royal cabanon. |
Herkomst
Herkomst | Frankrijk |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
De boudeuse wordt verpakt in plastic of ijzeren korven die uitgelegd worden op oestertafels voor een lange periode. Regelmatig worden de oesters gekeerd om zo de groei van de oester te bevorderen. |
Gastronomie
De boudeuse is oneerbiedig gezegd en oesterbommetje. Haar uiterlijk is klein en compact, plompachtig zogezegd en bezit veel oestervlees. De smaak kenmerkt zich door de delicate zoete smaak. Deze oester is uitstekend geschikt te serveren als amuse. |
Beschikbaarheid
De boudeuse is lastig te verkrijgen. Oorzaak is de grote vraag naar dit fraaie exemplaar in combinatie met de trage groei. De boudeuse is het best te consumeren in de maanden september tot en met maart. |
Voedingswaarden per 100 gram
Toegevoegd Suiker | 0.00 |
---|---|
Waarvan suikers | 0.00 |
Waarvan verzadigd vet | 0.10 |
Vet totaal | 1.70 |
Toegevoegd Zout | 0.00 |
Eiwit totaal | 8.60 |
Koolhydraten totaal | 4.00 |
Zout | 1.17 |
Energie kJ | 280.00 |
Energie kcal | 66.00 |
Tip
Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Oester moeten fris en ziltig te ruiken. Tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, holle klank dus niet, doffe klank dus wel. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding. |