Huitre boudeuse Hervé nr. 4 mand 24stuks

De boudeuse is als basis een wilde oester die afkomstig is uit de Ierse wateren. De boudeuse is een traag groeiende oester. Deze oester groeit minder snel dan veel van haar soortgenoten. De Boudeuse is relatief kort en dik en wordt ook wel ‘sulky’ genoemd.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

De boudeuse is als basis een wilde oester die afkomstig is uit de Ierse wateren. De boudeuse is een traag groeiende oester. Deze oester groeit minder snel dan veel van haar soortgenoten. De Boudeuse is relatief kort en dik en wordt ook wel ‘sulky’ genoemd. Deze spéciale oester wordt gekweekt door het bekende huis van David Herve. Deze kwekerij is fraai gelegen in de Charente Maritime. Het gebied dat zich uitstrekt van Bordeaux tot aan Marans.

Productinformatie

EAN Code: 400883_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400883_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

JPO010

Alternatieven

Een goed alternatief is de huitre speciale of de royal cabanon.

Herkomst

Herkomst Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De boudeuse wordt verpakt in plastic of ijzeren korven die uitgelegd worden op oestertafels voor een lange periode. Regelmatig worden de oesters gekeerd om zo de groei van de oester te bevorderen.

Gastronomie

De boudeuse is oneerbiedig gezegd en oesterbommetje. Haar uiterlijk is klein en compact, plompachtig zogezegd en bezit veel oestervlees. De smaak kenmerkt zich door de delicate zoete smaak. Deze oester is uitstekend geschikt te serveren als amuse.

Beschikbaarheid

De boudeuse is lastig te verkrijgen. Oorzaak is de grote vraag naar dit fraaie exemplaar in combinatie met de trage groei. De boudeuse is het best te consumeren in de maanden september tot en met maart.

Voedingswaarden per 100 gram

Toegevoegd Suiker 0.00
Waarvan suikers 0.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Vet totaal 1.70
Toegevoegd Zout 0.00
Eiwit totaal 8.60
Koolhydraten totaal 4.00
Zout 1.17
Energie kJ 280.00
Energie kcal 66.00

Tip

Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Oester moeten fris en ziltig te ruiken. Tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, holle klank dus niet, doffe klank dus wel. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding.