Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 119054_KG_KG |
Techniek | MARINE_FISHERY |
Als je geen zwarte heilbot kunt krijgen dan is de kweek heilbot of de wilde heilbot een optie. |
Vangstgebied | FAO 21 |
---|---|
Herkomst | Noordwesten van de Atlantische Oceaan |
De zwarte heilbot wordt gevangen door gebruik te maken van de longline, staandwant en enkelvoudige trawl. Deze heilbot wordt gevangen in het FAO 21, het noordwestlijke gedeelte van de Atlantische Oceaan. |
Verse zwarte heilbot kun je drogen, roken, bakken, grillen, stomen en frituren. |
Het seizoen waarin je deze vis het beste kunt eten is in de maand januari tot aan oktober. Na deze periode gaat de vis zich voortplanten. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
heilbot en producten op basis van heilbot | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Energie (kJ) | 645.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 155.00 |
Vet (gram) | 11.00 |
Verzadigd vet (gram) | 1.70 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.20 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 14.00 |
De beste kwaliteit is te vinden in de wateren rond Alaska. Vaak zitten er in de filet wat zwarte pitjes Dit is niet schadelijk, het is de aard van het beestje. Vandaar waarschijnlijk ook haar benaming. |