Heek loin met vel 120-140gr ds 5kg DV

Heek loin met vel 120-140gr ds 5kg DV

Bevroren heekloin of geportioneerde filet met vel. De loin is het mooiste en dikste gedeelte van de heekfilet. De heek wordt gevangen in de Zuidoost-Atlantische Oceaan (Namibië).

Omschrijving

Bevroren heekloin of geportioneerde filet met vel. De loin is het mooiste en dikste gedeelte van de heekfilet. De heek wordt gevangen in de Zuidoost-Atlantische Oceaan (Namibië). Heek behoort tot de schelvisachtigen die weer behoort tot de kabeljauwachtigen. De familie van de heek is groot. Heek is een tamelijk lange robuuste vis en heeft een iets afgeplatte kop met zeer scherpe tanden. Deze vis is overwegend grijsblauw zilverachtig van kleur en kan een lengte van 140 cm behalen met een gewicht van wel 15 kg. Heek kan men vinden tot op een diepte van 1000m. Heek is een echte zomervis en als het weer gunstig is kan deze vis ook gevonden worden in de Noordzee. Heek voedt zich met haring, makreel, ansjovis en zelfs met inktvis.

Productinformatie

EAN Code: 201320_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 201320_STUK

Seizoen

HKE002

Alternatieven

Een goed alternatief is de Europese heek.

Herkomst

Herkomst Namibië
Vangstgebied FAO 47, Namibië

Vangsttechniek

Deze heek wordt gevangen met haken en lijnen, ook wel longline (drijvende, grond beugen) genoemd.

Gastronomie

Heek is een ondergewaardeerde vis in de noordelijke delen van Europa. In Zuid-Europa wordt de vis meer gegeten. De structuur is vrij los en heeft een wit tot crèmekleurige filet. Heek kun je bakken, stomen, frituren en grillen.

Beschikbaarheid

Heek kan zich het hele jaar voortplanten. Het seizoen waarin deze vis het meeste kuit schiet is in de periode van januari tot aan juli. Verse heek kan het beste gegeten worden in de maanden mei tot en met december. Deze variant is bevroren en kan dus het hele jaar gegeten worden.

Voedingswaarden per 100 gram

Zout 0.35
Waarvan suikers 0.00
Waarvan verzadigd vet 0.00
Vet totaal 1.30
Eiwit totaal 18.00
Koolhydraten totaal 1.00
Koolhydraten totaal 1.00
Energie kJ 378.00
Energie kcal 90.00

Tip

Diepvries: Laat de heekloin rustig ontdooien voor de optimaalste kwaliteit. Vers: Heek is van nature een vrij zachte vis, deze kan slap aanvoelen. Het kan daarom lastig zijn om deze vis te fileren of in moten te snijden. Door de heek in te wrijven met een flinke laag zout en vervolgens één dag in de koeling te zetten, stijft de heek op en is hierdoor makkelijker te fileren. Spoel daarna wel grondig het zout eraf en maak de vis droog.