MSC Haringcaviaar arenka pot 55gr

Avruga is een luxe benaming voor haringkaviaar. Dat haring een veelzijdig visje is wisten wij allang, maar dat tegenwoordig ook de kuit tot kaviaar wordt bestempeld, is vrij nieuw.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Avruga is een luxe benaming voor haringkaviaar. Dat haring een veelzijdig visje is wisten wij allang, maar dat tegenwoordig ook de kuit tot kaviaar wordt bestempeld, is vrij nieuw. Haringkaviaar mag gezien worden als een verrassend alternatief die de smaak van het originele goud tracht te benaderden. De eitjes zijn afkomstig van de Atlantische haring (Chupea harengus). In het najaar en in de winterperiode, afhankelijk waar de haring zich bevindt, zet de haring haar eitjes af. Als de haring vol met kuit zit wordt deze gevangen en wordt de kuit voorzichting verwijderd. Haringkuit is lichtgeel van kleur en is niet zo vissig van smaak als je zou vermoeden. De kuit van de haring wordt licht gerookt, gezouten en op kleur gebracht. De smaak is licht zilt, rokerig en heeft een licht zuurtje van citroen.

Productinformatie

EAN Code: 600460_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 600460_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CAI001

Alternatieven

Het perfecte altermatief is de kazunoko of nog een stapje hoger, dan spreken we over de baeri of de d`aquitaine caviaar.

Herkomst

Herkomst Noord Atlantische Oceaan, Spanje
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

FAO 27

Gastronomie

Heeft een milde, lichte rooksmaak verrijkt met wat aangename lichte noot smaken.

Beschikbaarheid

Haringcaviaar is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Weekdieren en producten op basis van weekdieren M
haring en producten op basis van haring M
Vis en producten op basis van vis M
Maïs en producten op basis van maïs M
Inktis en producten van inktvis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 74.00
Waarvan verzadigd vet 1.50
Vet totaal 4.60
Energie kJ 308.00
Eiwit totaal 2.10
Waarvan suikers 1.40
Zout 2.06
Koolhydraten totaal 6.00

Certificering

Ja