Haring zuur Lijster 275gr

Zure haring stamt uit de oudheid en is oorspronkelijk een Joodse vinding. Zure haring en ook de rolmops wordt gemaakt van haring als deze mager is en een laag vetgehalte bezit. Het ideale vetpercentage voor het vervaardigen van de zure haring bedraagt 12 tot 13%. De haring wordt eerst gezuurd in zure azijn en daarna geneutraliseerd in zoete azijn.

Omschrijving

Zure haring stamt uit de oudheid en is oorspronkelijk een Joodse vinding. Zure haring wordt gemaakt van haring als deze mager is en een laag vetgehalte bezit. Het ideale vetpercentage voor het vervaardigen van de zure haring bedraagt 12 tot 13%. Haring is een veelzijdig visje en wordt veel gegeten. De haring is een zilverkleurig visje en bezit een donkerblauw/groene rugzijde. Afhankelijk van het seizoen wordt de verse haring meestal aan boord ingevroren voor het vervaardigen van de zoute haring of de eventuele verse aanvoer dient te worden ingelegd in azijn.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 300012_STUK
Techniek MARINE_FISHERY

Seizoen

HER002

Alternatieven

Een goed alternatief is de rolmops.

Herkomst

Herkomst Noord-Oosten Atlantische Oceaan Subvangst gebied: Centrale Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Er wordt gebruik gemaakt van trawlnetten.

Gastronomie

Zure haring wordt ingelegd in een mengsel van�azijn, water, uienringen en een melange van kruiden zoals jeneverbessen, laurierblad, mosterdzaad, peper en zout.�De samenstelling en de gebruikte hoeveelheid kruiden en de sterkte van de azijn maakt dat er smaakverschillen zijn.

Beschikbaarheid

Zure haring wordt geproduceerd en gevangen nadat de vangst en productie voor de zoute haring is gepasseerd. Haringen die het meest geschikt zijn voor het vervaardigen van de zure haring worden gevangen in de maand augustus tot en met november. Zure haring is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Mosterd en producten op basis van mosterd M
haring en producten op basis van haring M
Vis en producten op basis van vis M
Selderij en producten op basis van selderij M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 856.00
Energie (kcal) 206.00
Vet (gram) 15.00
Verzadigd vet (gram) 3.00
Suiker (gram) 0.10
Zout (gram) 2.50
Cholestoreol (gram) 0.20
Proteinen (gram) 17.40

Tip

Zure haring kun je lang bewaren. Zorg er wel voor dat de haring altijd afgesloten is en zich onder het zuur bevindt.