Gezouten kabeljauwfilet

Gezouten kabeljauwfilet

Na de vangst van de kabeljauw wordt de kabeljauw machinaal gefileerd. Daarna worden de filets gezouten met zeezout, dit rijpingsproces duurt 2 tot 3 weken. Vervolgens gaat de kabeljauw 40-90 uur in een windtunnel en is de drooggezouten kabeljauw gereed voor consumptie.

Omschrijving

Na de vangst van de kabeljauw wordt de kabeljauw machinaal gefileerd. Daarna worden de filets gezouten met zeezout, dit rijpingsproces duurt 2 tot 3 weken. Vervolgens gaat de kabeljauw 40-90 uur in een windtunnel en is de drooggezouten kabeljauw gereed voor consumptie. Opmerkelijk is dat de gezouten kabeljauw niet in de zon gedroogd wordt en dat maakt het grote verschil met de bacalao/stokvis.

Productinformatie

EAN Code: 600540_STUK_800GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 600540_STUK_800GRAM
TECHNIEK INLAND_FISHERY

Seizoen

DSC001

Alternatieven

Het alternatief is de stokvis/bacalao. Deze is zongedroogd en minder zout.

Herkomst

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Haken en lijnen, kieuwnetten,longline, purse seining of zegenvisserij.

Gastronomie

Om de gezouten kabeljauwfilets geschikt te maken voor consumptie moet je de filet verwateren, na gelang het receptuur of smaak. Zelfs na 48 uur heeft deze filet nog een pittige zoutsmaak. Gezouten kabeljauw kun je bakken, stomen, frituren en in de oven bereiden.

Beschikbaarheid

De drooggezouten kabeljauwfilets zijn het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

kabeljauw en producten op basis van kabeljauw M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.10
Vet totaal 0.70
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.23
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 72.00
Energie kJ 304.00
Eiwit totaal 16.40