Fine de claire nr. 2 a 24stuks

In Marennes d’Oléron komen alle oesters uit de claire, ofwel oesterputten. Deze natuurlijke oesterputten hebben een sterke invloed op kleur en smaak door de grondgesteldheid. Fines de claires is het standaardmodel. De fine de claire is in feite een wilde oester die is geraffineerd.

Omschrijving

Het gebied van Marennes, in de Charentes Maritimes, ten zuiden van het Bretonse schiereiland, is een bolwerk van de oesterteelt. In dit zeer uitgebreide gebied waar gigantisch veel oesters worden geproduceerd, hanteert men een mooi classificatiesysteem. Dit classificatiesysteem verschaft duidelijkheid over de kwaliteit en smaak. In Marennes d'Oléron komen alle oesters uit de claires ofwel oesterputten. Deze natuurlijke oesterputten ook wel ‘claires’ hebben een sterke invloed op kleur en smaak door de grondgesteldheid. Fines de claires is het standaardmodel. De fine de claire is in feite een wilde oester die is geraffineerd.

Productinformatie

EAN Code: 400760_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400760_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

JPO006

Alternatieven

Een goed en betaalbaar alternatief is de creuse.

Herkomst

Herkomst Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Als basis gebruikt men wilde oesters die worden geaffineerd in oesterputten, beter bekend als 'claires’. Deze oester verblijft minimaal 3 weken tot maximaal 3 maanden voordat deze wordt verhandeld. De oester worden gestockeerd met 20 tot 30 stuks per vierkante meter.

Gastronomie

De fine de claire is een fraaie oester en kan het zelfs opnemen tegen hoger aangeschreven exemplaren als het seizoen goed is. De fine de claire heeft een hoog vochtgehalte, is iets vleziger en heeft een zoetere smaak dan andere soorten uit het zoutere zeewater.

Beschikbaarheid

Ondanks dat je de estival oester (en alle andere triploïde oesters) het gehele jaar kunt consumeren, is de beste periode waarin je deze kunt consumeren van september tot maart. Alle gekweekte oesters bezitten een groene duurzaamheidsstatus.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 280.00
Energie (kcal) 66.00
Vet (gram) 0.80
Verzadigd vet (gram) 0.10
Eiwitten, dierlijk (gram) 8.60
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 1.17
Koolhydraten 4.00

Tip

Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, bij een holle klank zit er geen vocht in. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding. Een kenner zal aan het gewicht van de oester aanvoelen of hij droog is of niet.