Daurade royal wild

Daurade royal wild

Daurade royale wordt internationaal ook wel Gilthead bream genoemd. Deze vis behoort tot de grote familie van de zeebrasems. Gekweekte daurade wordt niet zo groot maar heeft wel dezelfde kenmerken als de wilde daurade. Daurade royale heeft een heldere zilverkleurige huid en donkere vinnen. Kenmerkend is de zwarte vlek achter de kop en de heldere, goudkleurige streep tussen de ogen.

Omschrijving

Daurade royale wordt internationaal ook wel Gilthead bream genoemd. Dit exemplaar behoort tot de grote familie van de zeebrasems. De daurade royale kan een lengte van 70 cm behalen met een gewicht van 15 kg en zwemt tot op een diepte van 150 meter, althans, de wilde exemplaren. Daurade wordt veel gekweekt. Gekweekte daurade wordt niet zo groot, maar heeft wel dezelfde kenmerken als de wilde dorade. Daurade royale heeft een heldere zilverkleurige huid en donkere vinnen. Kenmerkend is de zwarte vlek achter de kop en de heldere goudkleurige streep tussen de ogen. De daurade royale kweek (Bio) is duurzaam omdat deze met een verantwoorde en biologische methode wordt gekweekt.

Productinformatie

EAN Code: 160003_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 160003_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

BRB003

Alternatieven

Een alternatief is de gekweekte daurade royal, tweede keus kan zijn dentex of black seabream.

Herkomst

Herkomst Midden en Oostelijk deel Atlantische Oceaan, Middelandse Zee
Vangstgebied FAO 27,34,37

Vangsttechniek

Hoogwaardige kwaliteit wordt met de Pole & Line gevangen.

Gastronomie

Wilde daurade royal heeft een zeer verfijnde smaak en is de meest exclusieve zeebrasem die voorkomt in de wereldzeeën. Je kunt deze vis zouten, bakken, grillen en stomen.

Beschikbaarheid

De wilde daurade royal zet haar eitjes af in de maanden november tot aan december. De wilde daurade is in de koudere maanden mager te noemen, het is raadzaam om dit exemplaar te eten in de maand maart tot en met oktober dan zijn deze vissen lekker dik.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.60
Vet totaal 2.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.30
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 120.00
Energie kJ 492.00
Eiwit totaal 23.50

Tip

Wilde Daurade royale heeft in tegenstelling tot de gekweekte exemplaren grote stompachtige tanden, en de staartvin is puntig. Kweek heeft afgeknotte vinnen.