Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 400670_STUK |
Een goed alternatief voor is de Oosterschelde of de Waddenzee oester. |
Herkomst | Oosterschelde |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
De Grevelingen oester groeit op zogenaamde oesterpercelen. Als de wilde oester van het perceel wordt geoogst komt deze in de oesterput terecht. In deze oesterputten worden de oesters opgeslagen en worden eb en vloed nagebootst. Hierdoor ontstresst en reinigt de oester zichzelf. |
De Grevelingen oester is een creuse, die naast haar specifieke smaak, ook vriendelijk voor de portemonnee is. |
De Grevelingen oester is niet het gehele jaar goed verkrijgbaar. Het voortplantingsseizoen is in de zomermaanden. Dan is de oester ook zeer mager. De Grevelingen oester is een zeer sterke oester, waardoor deze niet gevoelig is voor ziekten als �bonamiasis'. Je kunt deze oester het best consumeren in de maanden september tot en met maart. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
---|
Energie (kJ) | 365.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 86.00 |
Vet (gram) | 0.80 |
Verzadigd vet (gram) | 0.10 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.54 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 20.00 |
Het kan zijn dat de kwaliteit van de Grevelingen oester niet goed is in het seizoen. Daarom is het aan te raden goed de kwaliteit te beoordelen tussen de Grevelingen en de gewone creuse. |