Creuse Oesterij Speciaal "Amsterdam" nr3 mnd 24st

De affinage in gezuiverd Oosterscheldewater zorgt voor een mooi uitgebalanceerde, zoetere smaak. Omdat het een special betreft, is de oester mooi vol. Dit zorgt voor een rijke, romige smaakbeleving.

Omschrijving

De oesterkweek in Nederland wordt gekenmerkt door zijn bodemkweek voor de platte Imperial oesters. In de jaren '70/'80 is er echter ook begonnen met de kweek van Creuses op de kweekpercelen. Eerst alleen op de bodem en later ook op zogenaamde oestertafels. We zien dat we door het kweken van deze oesters op tafels, een mooie diepe gelijkmatige vorm kunnen creëren, de bodemoesters zijn iets ruwer en grilliger. Op speciaal ingerichte locaties wordt deze Oesterij Special vooral in hangende manden gekweekt. De groei gaat iets langzamer omdat deze door de golven wordt geremd. Hierdoor is de oester meestal al 3 à 4 jaar oud voordat deze gereed is voor consumptie.

Productinformatie

EAN Code: 400715_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400715_STUK

Seizoen

JPO022

Alternatieven

Neem de Zeeuwse creuse Oesterij of de creuse Irish MÓR Oesterij.

Herkomst

Herkomst Oosterschelde
Vangstgebied FAO 5. Deze mooie volle oesters komen uit de beste kweekgebieden met veel stroming en een hoog voedselaanbod. Het nationaal park Oosterschelde is het grootste nationale park in Nederland, bekend om het zuivere schone water. De oesters worden geaffineerd in onze oesterbassins met gefilterd Oosterscheldewater.

Vangsttechniek

Tafelcultuur - De Oesterij Special wordt gekweekt in zakken en mandjes die worden vastgezet aan zogenaamde oestertafels. Door de golven en het getij krijgt deze oester een mooie diepe vorm en een dikkere schelp.

Gastronomie

De affinage in gezuiverd Oosterscheldewater zorgt voor een mooi uitgebalanceerde, zoetere smaak. Omdat het een special betreft, is de oester mooi vol. Dit zorgt voor een rijke, romige smaakbeleving.

Beschikbaarheid

De oester is niet seizoensgebonden en het gehele jaar door beschikbaar.

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 176.00
Eiwit totaal 6.00
Energie kcal 42.00
Waarvan verzadigd vet 2.00
Vet totaal 2.00
Zout 5.00
Koolhydraten totaal 0.00

Tip

Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Oester moeten fris en ziltig te ruiken. Tip: tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, holle klank dus niet, doffe klank dus wel. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding.