
Omschrijving
Claresse is een meerval, dus een zoetwatervis, maar komt niet in het wild voor. Claresse is een kruising tussen de Clarias gariepinus (African Sharptooth Catfish) en de Heterobranchus longifilis (Vundu). Deze twee meervallen, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Afrika, zijn met elkaar gekruist, met als resultaat de claresse. Eén van de ouders, de Clarias, wordt al zeker 30 jaar met succes in Nederland gekweekt. Door in 2006 de vrouwelijke Heterobranchus te kruisen met de mannelijke Clarias ontstond er een nieuwe kwalitatief hoogwaardige consumptievis, die de naam claresse kreeg. Na een strenge procedure stemde de overheid ermee in dat claresse in Nederland mag worden gekweekt.
Productinformatie
EAN Code: | 134700_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 134700_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief is de pintado. |
Herkomst
Herkomst | Nederland |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Het vis kweken gebeurt in het algemeen niet geheel vlekkeloos en is vaak een aanslag op het milieu. Uitzonderingen bevestigen de regel. Claresse die in Nederland wordt gekweekt mag zich duurzaam noemen. Men kweekt de vissen stressvrij op en men voegt geen hormoonpreparaten toe. |
Gastronomie
Het visvlees is mooi, maar voelt een beetje rubberachtig aan. De kleur van het vlees is cr�me /rose gekleurd en heeft een stevige bite. Claresse is een veelzijdig visje dat zich leent voor allerlei creaties. Zelfs gerookt is de claresse de moeite waard, dit omdat deze gekweekte meerval een vetje in zich heeft dat het roken aangenaam maakt. |
Beschikbaarheid
Aangezien de claresse uitsluitend een kweekvis is, is deze vis het hele jaar door leverbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 1.60 |
---|---|
Vet totaal | 4.70 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.04 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 116.00 |
Energie kJ | 485.00 |
Eiwit totaal | 18.30 |
Certificering
Nee | |
Nee | |
Nee | |
Nee |
Tip
Meerval laat zich niet makkelijk fileren, vandaar dat de filet er meestal niet zo fraai uitziet. Laat het daarom door de visspecialist fileren. |