Caviar Siberian royal catch nr. 3 - 50gr

Perle caviar is afkomstig van de gekweekte Siberische steur, de acipenser baeri.

Omschrijving

Perle caviar is afkomstig van de gekweekte Siberische steur, de acipenser baeri. Perle caviar is afkomstig uit Italië en na alle waarschijnlijkheid zal de voeding en leefklimaat van de steur uiteindelijk het smaakverschil van de caviaar maken. Perle caviar smaakt nootachtig, zilt en is fris. Perle is qua smaak zeer te vergelijken met de Iraanse sevruga.

Productinformatie

EAN Code: 600031_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 600031_STUK

Seizoen

CAV006

Alternatieven

De sevruga of de ocietra caviaar kunnen als alternatief gebruikt worden. Kaviaar heeft geen ongebruikelijke ingrediënten, ingewikkelde manipulaties en geen uitgebreide gerechten nodig. Kwaliteit wordt niet bepaald door prijs, maar door smaak. En aangezien bekend is dat de smaken anders zijn, is er een hele reeks voortreffelijke kuitkwaliteiten, van steur tot keta-zalm en snoek tot forel.

Herkomst

Herkomst Italië

Vangsttechniek

De steur wordt gekweekt in bassins op het land. Kwekerijen zitten onderanderen in België, Duitsland, Frankrijk , Spanje, Italië, Amerika, en China.

Gastronomie

Met een lepeltje leg je een klein schepje op de muis van je gebalde vuist en lik je de caviaar tegen je gehemelte.

Beschikbaarheid

Selection caviaar is het hele jaar door consumeerbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 1034.00
Energie (kcal) 248.00
Vet (gram) 15.60
Verzadigd vet (gram) 3.90
Suiker (gram) 0.20
Zout (gram) 3.50
Koolhydraten 4.30
Proteinen (gram) 23.70
Energie kJ 1.03
Waarvan suikers 2.00
Energie kcal 248.00
Waarvan verzadigd vet 39.00
Vet totaal 156.00
Zout 35.00
Koolhydraten totaal 43.00
Eiwit totaal 237.00

Tip

Om de smaak niet te schaden, mag de caviaar vooral niet in contact komen met metaalsoorten. Een glazen, gouden of ivoren lepeltje is ideaal. Verse caviaar is geurloos.