
Caviar ossetra royal catch nr. 2 - 50gr
De ossetra kaviaar is afkomstig van de kuit van de Perzische steur. De Perzische steur is beter bekend als de Black nosed Asetra. Deze steur komt voornamelijk voor aan de Iraanse kust van de Kaspische Zee. Dit exemplaar heeft een sterke gelijkenis met de asetra, en wordt weleens gezien als het kleine broertje.


Omschrijving
De ossetra caviaar is afkomstig van de kuit van de Perzische steur. De Perzische steur is beter bekend als de Black nosed Asetra. Deze steur komt voornamelijk voor aan de Iraanse kust van de Kaspische Zee. Dit exemplaar heeft een sterke gelijkenis met de asetra, en wordt weleens gezien als het kleine broertje. De steur kan een lengte van ruim 2 m behalen met een gewicht van 150 kg. De steur houdt zich op in brakwater en trekt de rivieren op om zich voor te planten. De steur is na 14 jaar geslachtsrijp en zet haar eitjes af van april tot september. De kuit van de steur heeft de benaming Imperial caviaar, deze behoort tot de allerbeste kwaliteit die je kunt krijgen en heeft een diameter van 2 mm. Opmerkelijk is de kleur van deze caviaar, deze is geelbruin tot goudachtig gekleurd. De weelderige smaak kan je het best omschrijven als licht gekruid en nootachtig. De geschiedenis vertelt ons dat de Imperial caviaar zeer gewild is bij vorstenhuizen omdat deze kaviaar een goudachtige kleuring bezit.
Productinformatie
EAN Code: | 600071_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 600071_STUK |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Een exclusief alternatief is de beluga, sevruga of astera caviaar. Caviaar heeft geen ongebruikelijke ingrediënten, ingewikkelde manipulaties en geen uitgebreide gerechten nodig. |
Herkomst
Vangstgebied | De steuren worden gekweekt in bassins op het land. Kwekerijen zitten onderanderen in België, Duitsland, Frankrijk , Spanje, Italië, Amerika, en China. |
---|---|
Herkomst | Duitsland |
Vangsttechniek
De steuren worden gekweekt in bassins op het land. Kwekerijen zitten onder andere in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Amerika en China. |
Gastronomie
Met een lepeltje leg je een klein schepje op de muis van je gebalde vuist en lik je de caviaar tegen je gehemelte. |
Beschikbaarheid
Vandaag de dag wordt het zwarte goud gekweekt waardoor deze het hele jaar gegeten kan worden. Sinds 2010 is het vangen van wilde steur, het verhandelen en/of in het bezit hebben van wilde kaviaar verboden. Daarom bestaan er nu speciale kwekerijen. Experts hebben ervoor gezorgd dat de leefomgeving in deze kwekerijen dusdanig goed is dat er bijna geen verschil te proeven is tussen wild of kweek. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Energie (kJ) | 1019.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 244.00 |
Vet (gram) | 15.10 |
Verzadigd vet (gram) | 2.90 |
Suiker (gram) | 0.20 |
Zout (gram) | 3.50 |
Koolhydraten | 3.20 |
Proteinen (gram) | 24.00 |
Energie kJ | 1.02 |
Energie kcal | 244.00 |
Waarvan verzadigd vet | 29.00 |
Vet totaal | 151.00 |
Waarvan suikers | 2.00 |
Zout | 35.00 |
Koolhydraten totaal | 32.00 |
Eiwit totaal | 24.00 |
Tip
Om de smaak niet te schaden, mag de caviaar vooral niet in contact komen met metaalsoorten. Een glazen, gouden of ivoren lepeltje is ideaal. Verse caviaar is geurloos. |