Caviar imperial royal catch nr. 1-30gr

Caviar imperial royal catch nr. 1-30gr

De asetra kaviaar is afkomstig van het kuit van de asetra. De asetra wordt ook wel de Russische of diamand steur genoemd. Uiterlijk is de asetra een wonderschone verschijning en is de benaming ‘Diamant steur’ enigszins te rechtvaardigen. De kleurstelling van deze vis is fraai, deze heeft een overwegend zwarte huid met geel/bronsachtig gekleurde beenplaten. Het grote verschil is goed te herkennen aan de kop, deze is veel ronder in vergelijking met haar opponenten. De asetra steur wordt ook wel osetra, ossetra, ociëtra of oscietre genoemd. Gemiddeld weegt deze steur tussen de 40 en 80 kilo. De maximale lengte is 2 meter en kan 200 kilo wegen.
STUK

Omschrijving

De Ociëtra caviaar is afkomstig van het kuit van de asetra. De asetra wordt ook wel de Russische of diamand steur genoemd. Uiterlijk is de asetra een wonderschone verschijning en is de benaming ‘Diamant steur’ enigszins te rechtvaardigen. De kleurstelling van deze vis is fraai, deze heeft een overwegend zwarte huid met geel/bronsachtig gekleurde beenplaten. Het grote verschil is goed te herkennen aan de kop, deze is veel ronder in vergelijking met haar opponenten. De asetra steur wordt ook wel osetra, ossetra, ociëtra of oscietre genoemd. Gemiddeld weegt deze steur tussen de 40 en 80 kilo. De maximale lengte is 2 meter en kan 200 kilo wegen. Asetra kaviaar heeft een korrel grootte van 2 tot 3,5 millimeter en heeft een delicate, ziltige smaak met een nootachtig aroma. De kleur van de eitjes varieert van donkergroen tot goudgeel. De asetra steur begint aan haar eierproductie na haar twaalfde levensjaar. De asetra zet haar eitjes af in de maanden april tot aan juni.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 600010_STUK
Bewaaradvies Gekoeld bewaren. 2­°C. tot 7°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

CAV004

Alternatieven

Zeer exclusieve alternatieven zijn de imperial of de sevruga. Kaviaar heeft geen ongebruikelijke ingrediënten, ingewikkelde manipulaties en geen uitgebreide gerechten nodig. Kwaliteit wordt niet bepaald door prijs, maar door smaak. En aangezien bekend is dat de smaken anders zijn, is er een hele reeks voortreffelijke kuitkwaliteiten, van steur tot keta-zalm en snoek tot forel.

Herkomst

Herkomst Duitsland

Vangsttechniek

De steuren worden gekweekt in bassins op het land. Kwekerijen zitten onderanderen in België, Duitsland, Frankrijk , Spanje, Italië, Amerika, en China.

Gastronomie

Met een lepeltje leg je een klein schepje op de muis van je gebalde vuist en lik je de caviaar tegen je gehemelte.

Beschikbaarheid

Vandaag de dag wordt het 'zwarte goud' gekweekt , waardoor het dus het gehele jaar door geconsumeerd kan worden. Sinds 2010 is het vangen van wilde steur, het verhandelen en/of in het bezit hebben van wilde kaviaar verboden. Het verhandelen en/of in bezit hebben van wilde kaviaar is een economisch delict waar hoge straffen op staan. Daarom bestaan er nu speciale kwekerijen. Experts hebben ervoor gezorgd dat de leefomgeving in deze kwekerijen dusdanig goed is dat er bijna geen verschil te proeven is tussen wild of kweek.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 1322.00
Energie (kcal) 316.00
Vet (gram) 20.80
Verzadigd vet (gram) 5.50
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 3.50
Cholestoreol (gram) 3.80
Proteinen (gram) 28.40

Tip

Om de smaak niet te schaden, mag de caviaar vooral niet in contact komen met metaalsoorten. Een glazen, gouden of ivoren lepeltje is ideaal. Verse caviaar is geurloos.