Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 400300_STUK_1000GRAM |
Bewaaradvies | Gekoeld bewaren. 0°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Een goed alternatief voor de murice is de wulk of bulot. |
Vangstgebied | FAO 37 |
---|---|
Herkomst | Middelandse-Zee, oostelijk deel van de Atlantische Oceaan, westelijk deel van de Indische Oceaan |
De Murice wordt voor commerci�le doeleinden gekweekt in bassins. |
Dit exemplaar is uitermate geschikt voor een fruit de mer plateau en heeft een zeer decoratieve waarde. Murice heeft redelijk veel vlees, maar is wel iets taai. |
Murici kan je bijna het hele jaar eten. De beste periode om te eten is in de maanden augustus tot einde februari. In de wintermaanden in de aanvoer zeer matig. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
---|
Energie (kJ) | 332.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 72.00 |
Vet (gram) | 2.50 |
Verzadigd vet (gram) | 0.00 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.60 |
Cholestoreol (gram) | 2.20 |
Proteinen (gram) | 10.20 |
Controleer altijd of de murice vers is. Geef dan een tik op de voet van de schelp. Trekt deze zich in de schelp terug dan is de Murice levend. Spoel de schelp nooit in zoetwater, maar neem gezuiverd zeewater of neem 30 gr zeezout op 1 liter water. |