
Omschrijving
Gerookte buffet zalm getrancheerd. Koud gerookte Noorse zalm (Salmo salar) . Heeft een mals tot stevige structuur, zilt romig,vettig van smaak zilt romig,vettig van smaak. Naast de oranje, lichtroze kleur, heeft deze zalm een karakteristieke rooklucht. Wordt per zijde gevacumeerd. De gekweekte Atlantische zalm wordt het meest verhandeld in Europa en wordt meestal als Noorse zalm verhandeld. De zalm wordt in het beginstadium gekweekt in bassins op het land totdat de zalm groot genoeg is om uitgezet te kunnen worden naar grotere bassins in zee.
Productinformatie
EAN Code: | 510401_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 510401_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Mocht je deze gerookte zalm niet kunnen krijgen, neem dan verse gerookte ASC Noorse zalm. |
Herkomst
Herkomst | Noordelijke Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | 27.4a. Noordelijke Noordzee. |
Vangsttechniek
Kooien op zee. |
Gastronomie
Ook deze zalm behoort in het topsigment van de gerookte zalmen thuis. Heeft een mooie zachte (na)smaak en is smaaktechnisch prachtig in balans. Het heeft een licht rookgeur en lichte rooksmaak. Over de bite mag ook gesproken worden. |
Beschikbaarheid
Is het gehele jaar door verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
zalm en producten op basis van zalm | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 2.50 |
---|---|
Vet totaal | 10.80 |
Koolhydraten totaal | 1.80 |
Zout | 3.00 |
Waarvan suikers | 0.20 |
Energie kcal | 185.00 |
Energie kJ | 771.00 |
Eiwit totaal | 21.80 |
Tip
Het is aan te bevelen de zalm op kamer temperatuur te laten komen, voor de beste smaakbelevenis. |