
Bottarga di muggine
Caviar Bottarga wordt gemaakt van de kuit van de harder. De kuit wordt zorgvuldig uit de buik van de harder verwijderd en wordt daarna gezouten en gedroogd. De kuit van de harder is voor onze zuiderburen gelijk aan caviaar. Italianen hebben hier een zeer smakelijke naam voor ‘bottarga di muggine’. De bottarga di mugine wordt in deze keuken zeer fijn geraspt en geeft aan diverse gerechten extra smaak.
Omschrijving
Caviar Bottarga wordt gemaakt van de kuit van de harder. De kuit wordt zorgvuldig uit de buik van de harder verwijderd en wordt daarna gezouten en gedroogd. De kuit van de harder is voor onze zuiderburen gelijk aan caviaar. Italianen hebben hier een zeer smakelijke naam voor ‘bottarga di muggine’. De bottarga di mugine wordt in deze keuken zeer fijn geraspt en geeft aan diverse gerechten extra smaak. Een goede bottarga is donkerrood van kleur en in het midden lichter, tegen oranje aan. Als we kijken naar de vis zelf, dan treffen we deze op veel plaatsen in de wereld aan.
Productinformatie
EAN Code: | 600501_STUK_120GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 600501_STUK_120GRAM |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als alternatief kan je de goedkopere tonijnkuit (Bottarga di tonno) nemen. |
Herkomst
Herkomst | Middellandse Zee, Zuidelijke Atlantische Oceaan. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 34,37,41 |
Gastronomie
Bottarga wordt meestal verkocht in een stuk dat geraspt wordt en samen met knoflook en olijfolie spaghetti begeleidt. Ook wordt het vaak in dunne plakjes gesneden en met olijfolie gegeten op geroosterd brood. Daarnaast wordt bottarga ook verkocht in potjes waarin het al geraspt is. Dit is de vorm die je meestal tegenkomt als je bottarga in Nederland koopt. |
Beschikbaarheid
De harderkuit is het gehele jaar door verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan suikers | 0.00 |
---|---|
Energie kcal | 348.00 |
Waarvan verzadigd vet | 7.86 |
Vet totaal | 17.75 |
Koolhydraten totaal | 757.00 |
Koolhydraten totaal | 7.57 |
Zout | 0.25 |
Energie kJ | 1457.00 |
Eiwit totaal | 39.44 |
Certificering

Tip
Naarmate de bottarga ouder wordt en blootgesteld wordt aan lucht (na openen van de vacuüm verpakking), ontwikkelt zich schimmel op de bottarga. Echter, deze schimmel zit aan het buitenste vliesje van de bottarga, wat gemakkelijk eraf gehaald kan worden voordat de bottarga wordt geraspt. |