Bottarga di muggine

Bottarga di muggine

Caviar Bottarga wordt gemaakt van de kuit van de harder. De kuit wordt zorgvuldig uit de buik van de harder verwijderd en wordt daarna gezouten en gedroogd. De kuit van de harder is voor onze zuiderburen gelijk aan caviaar. Italianen hebben hier een zeer smakelijke naam voor ‘bottarga di muggine’. De bottarga di mugine wordt in deze keuken zeer fijn geraspt en geeft aan diverse gerechten extra smaak.

Omschrijving

Caviar Bottarga wordt gemaakt van de kuit van de harder. De kuit wordt zorgvuldig uit de buik van de harder verwijderd en wordt daarna gezouten en gedroogd. De kuit van de harder is voor onze zuiderburen gelijk aan caviaar. Italianen hebben hier een zeer smakelijke naam voor ‘bottarga di muggine’. De bottarga di mugine wordt in deze keuken zeer fijn geraspt en geeft aan diverse gerechten extra smaak. Een goede bottarga is donkerrood van kleur en in het midden lichter, tegen oranje aan. Als we kijken naar de vis zelf, dan treffen we deze op veel plaatsen in de wereld aan.

Productinformatie

EAN Code: 600501_STUK_120GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 600501_STUK_120GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CAI008

Alternatieven

Als alternatief kan je de goedkopere tonijnkuit (Bottarga di tonno) nemen.

Herkomst

Herkomst Middellandse Zee, Zuidelijke Atlantische Oceaan.
Vangstgebied FAO 34,37,41

Gastronomie

Bottarga wordt meestal verkocht in een stuk dat geraspt wordt en samen met knoflook en olijfolie spaghetti begeleidt. Ook wordt het vaak in dunne plakjes gesneden en met olijfolie gegeten op geroosterd brood. Daarnaast wordt bottarga ook verkocht in potjes waarin het al geraspt is. Dit is de vorm die je meestal tegenkomt als je bottarga in Nederland koopt.

Beschikbaarheid

De harderkuit is het gehele jaar door verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 348.00
Waarvan verzadigd vet 7.86
Vet totaal 17.75
Koolhydraten totaal 757.00
Koolhydraten totaal 7.57
Zout 0.25
Energie kJ 1457.00
Eiwit totaal 39.44

Certificering

Ja

Tip

Naarmate de bottarga ouder wordt en blootgesteld wordt aan lucht (na openen van de vacuüm verpakking), ontwikkelt zich schimmel op de bottarga. Echter, deze schimmel zit aan het buitenste vliesje van de bottarga, wat gemakkelijk eraf gehaald kan worden voordat de bottarga wordt geraspt.