Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 600501_STUK_120GRAM |
Bewaaradvies | Gekoeld bewaren. 0°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Als alternatief kan je de goedkopere tonijnkuit (Bottarga di tonno) nemen. |
Vangstgebied | FAO 34,37,41 |
---|---|
Herkomst | Middellandse Zee, Zuidelijke Atlantische Oceaan. |
Bottarga wordt meestal verkocht in een stuk dat geraspt wordt en samen met knoflook en olijfolie spaghetti begeleidt. Ook wordt het vaak in dunne plakjes gesneden en met olijfolie gegeten op geroosterd brood. Daarnaast wordt bottarga ook verkocht in potjes waarin het al geraspt is. Dit is de vorm die je meestal tegenkomt als je bottarga in Nederland koopt. |
De harderkuit is het gehele jaar door verkrijgbaar. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Energie (kJ) | 1457.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 348.00 |
Vet (gram) | 17.75 |
Verzadigd vet (gram) | 7.86 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.25 |
Cholestoreol (gram) | 7.57 |
Proteinen (gram) | 39.44 |
Naarmate de bottarga ouder wordt en blootgesteld wordt aan lucht (na openen van de vacuüm verpakking), ontwikkelt zich schimmel op de bottarga. Echter, deze schimmel zit aan het buitenste vliesje van de bottarga, wat gemakkelijk eraf gehaald kan worden voordat de bottarga wordt geraspt. |