
Bonito
De Atlantic bonito is een tonijnachtige die stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Dit exemplaar lijkt uiterlijk veel op een kleine tonijn en wordt daarom ook wel bonito genoemd. De Atlantic bonito is in tegenstelling tot veel andere tonijnachtigen niet warmbloedig, maar koudbloedig en behoort daarom meer tot de makreelachtigen.
Omschrijving
De Atlantic bonito is een tonijnachtige die stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Dit exemplaar lijkt uiterlijk veel op een kleine tonijn en wordt daarom ook wel bonito genoemd. De Atlantic bonito is in tegenstelling tot de veel andere tonijnachtigen niet warmbloedig maar koudbloedig en behoort daarom meer tot de makreelachtigen. De Atlantic bonito bezit 7 tot 9 kenmerkende strepen op haar bovenzijde. Atlantic bonito kan een lengte van 90 cm behalen met een gewicht van 10 kg, en zwemt tot op een diepte van 200 m. Deze vis tref je aan in de Middellandse Zee en aan de oostzijde van de Atlantische Oceaan. Ook komt deze nog voor in de wateren van Argentinië tot aan Canada. De Atlantic bonito is een snelgroeiende vis, die zich voedt met inktvis en garnalen, maar de vis eet ook zijn eigen soortgenoten.
Productinformatie
EAN Code: | 153000_STUK_1-2KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 153000_STUK_1-2KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Een alternatief voor deze vis is de makreel. |
Herkomst
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Atlantische Oceaan |
Vangsttechniek
De Atlantic bonito wordt hoofdzakelijk met de longline gevangen. Deze vis is ook interessant voor ‘game’ vissers zij gebruiken de hengel. |
Gastronomie
De Atlantic bonito is een smaakvolle vis die nogal vettig is. De kleur van de filet is licht crème en heeft een zachte losse structuur. Meestal wordt dit exemplaar ingeblikt. Rauw wordt deze vis niet gegeten, meestal snijdt men deze vis in moten en wordt deze gegrild. |
Beschikbaarheid
De Atlantic bonito is een veel voorkomende vis die in het voorjaar de kust opzoekt om haar eitjes af te zetten. Dit gebeurt meestal in de maanden mei tot en met juni. Je kunt deze vis het beste eten tussen juli en april. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|---|
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Toegevoegd Suiker | 0.00 |
---|---|
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kJ | 675.00 |
Energie kcal | 161.00 |
Waarvan verzadigd vet | 2.11 |
Vet totaal | 8.01 |
Toegevoegd Zout | 0.00 |
Zout | 1.35 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Eiwit dierlijk | 223.00 |
Eiwit Plantaardig | 0.00 |
Eiwit totaal | 22.30 |
Tip
De Atlantic bonito verouderd snel. Als de huid van deze vis droog en schraal aanvoelt, dan is deze vis niet vers. |