Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 211571_KG_KG |
Bewaaradvies | Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. |
De vers variant is het alternatief. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Atlantische Oceaan, Middelandse Zee. |
Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis. Als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan de tonijn per jaar met 60% in gewicht toenemen. |
De wangen laten zich goed roosteren. |
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|
Energie (kJ) | 601.90 |
---|---|
Energie (kcal) | 144.00 |
Vet (gram) | 4.90 |
Verzadigd vet (gram) | 1.26 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.97 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 23.33 |
Vette tonijn laat zich lastig invriezen. Het is raadzaam deze in te vriezen op een temperatuur van -60 graden. Op deze manier is hij na te zijn ontdooid, niet van vers te onderscheiden. |