Bluefin tonijn wangen AFM Shockfrozen

Bluefin tonijn wangen AFM Shockfrozen

De shockfresh wang van de blauwvin tonijn wordt in het Japans Hohoniku genoemd. Blauwvin tonijnwang is een van de minder vaak gebruikte stukken vlees en moeilijk te verkrijgen.

Omschrijving

De shockfresh wang van de blauwvin tonijn wordt in het Japans Hohoniku genoemd. Blauwvin tonijnwang is een van de minder vaak gebruikte stukken vlees en moeilijk te verkrijgen. De wang is het binnenste deel van het gezicht van de blauwvin tonijn. Blauwvin tonijn wangen kunnen 300-600 gram per stuk wegen. Het heeft een vlezige structuur. De wangen van de gemeste tonijn zijn een traktatie. Omdat het erg vezelig is, heeft het een langere bereidingstijd op lage temperatuur nodig om zacht te worden. Verse tonijnwangen behoren tot de mogelijkheden. De bevroren versie is gemakkelijker verkrijgbaar.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 211571_KG_KG
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

Seizoen

BFN012

Alternatieven

De vers variant is het alternatief.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Atlantische Oceaan, Middelandse Zee.

Vangsttechniek

Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis. Als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan de tonijn per jaar met 60% in gewicht toenemen.

Gastronomie

De wangen laten zich goed roosteren.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

tonijn en producten op basis van tonijn M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 601.90
Energie (kcal) 144.00
Vet (gram) 4.90
Verzadigd vet (gram) 1.26
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.97
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 23.33

Tip

Vette tonijn laat zich lastig invriezen. Het is raadzaam deze in te vriezen op een temperatuur van -60 graden. Op deze manier is hij na te zijn ontdooid, niet van vers te onderscheiden.