
Bluefin tonijn kraag AFM vers 藍鰭金槍魚下巴
De ‘kraag’, ook wel de nek genoemd, is het bot aan de achterzijde van de kop. In het Japans wordt de nek van de tonijn ‘Kama’ genoemd en kan een gewicht van 5 kg behalen. Als men een tonijn gaat fileren is het raadzaam om de nek als eerste te verwijderen. Het nekstuk herbergt een klein stuk smakelijk mager rood vlees dat ook wel ‘secret’ wordt genoemd en is te vinden onder de zijvin. Het onderste gemarmerde deel bezit ook een stukje toro. Deze is beter bekend als ‘Kamatoro’. Dit zeer extreem gemarmerde stukje toro is klein, maar zeer smaakvol. Wil je de kraag bestellen? Bel dan eerst naar onze klantenservice wanneer deze leverbaar is.
Omschrijving
De ‘kraag’, ook wel de nek genoemd is het bot aan de achterzijde van de kop. In het Japans wordt de nek van de tonijn ‘Kama’ genoemd en kan een gewicht van 5 kg behalen. Als men een tonijn gaat fileren is het raadzaam om de nek als eerste te verwijderen. Het nekstuk herbergt een klein stuk smakelijk mager rood vlees dat ook wel ‘secret’ wordt genoemd en is te vinden onder de zijvin. Het onderste gemarmerde deel bezit ook een stukje toro. Deze is beter bekend als ‘Kamatoro’. Dit zeer extreem gemarmerde stukje toro is klein, maar zeer smaakvol.
Productinformatie
EAN Code: | 150066_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 150066_KG_KG |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
N.v.t. |
Herkomst
Vangstgebied | FAO 37.1.1. |
---|---|
Herkomst | Middelandse Zee. |
Vangsttechniek
Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna trap of de lucratievere methode de purse seine. De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring. Deze tonijnen worden op bestelling boven water gehaald. Het slachten van de vis geschied door gebruik van de ikijime methode. |
Gastronomie
Kama of 'het nekstuk'is zowel vers als diepvries verkrijgbaar. Meest gebruikelijk is om het nekstuk in moten te hakken om deze te grillen als een spare-rib. |
Beschikbaarheid
Is het gehele jaar door verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Energie (kJ) | 601.90 |
---|---|
Energie (kcal) | 144.00 |
Vet (gram) | 4.90 |
Verzadigd vet (gram) | 1.26 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.97 |
Koolhydraten | 0.00 |
Proteinen (gram) | 23.33 |
Energie kJ | 6019.00 |
Zout | 97.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Eiwit totaal | 2333.00 |
Energie kcal | 144.00 |
Waarvan verzadigd vet | 1257.00 |
Vet totaal | 49.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Certificering
Nee |
Tip
De nek of in het Japans de ‘Kama’ is een zwaar stuk bot met relatief weinig vlees. Als je deze in moten wilt hebben raadpleeg uw specialist en laat deze zagen. |