Bluefin tonijn graat AFM vers

Bluefin tonijn graat AFM vers

Als de tonijn is gefileerd in 4 delen; 2 rugzijdes en 2 buikzijdes, dan blijft de graat over. De graat gebruikt men voor bijvoorbeeld een bouillon. Met behulp van een lepel verwijder je het restant visvlees gemakkelijk van de graat. Het vlees van de graat is heel goed geschikt als tonijntartaar.
KG

Omschrijving

Als de tonijn is gefileerd in 4 delen; 2 rugzijdes en 2 buikzijdes, dan blijft de graat over. De graat gebruikt men voor bijvoorbeeld een bouillon. Met behulp van een lepel verwijder je het restant visvlees gemakkelijk van de graat. Het vlees van de graat is heel goed geschikt als tonijntartaar. Het merg in de graat is heel goed bruikbaar. Het merg van de tonijn heet in het Japans Maguro zui. Het is niet gemakkelijk om het merg uit het bot te halen. Het bot van de blauwvin tonijn is meestal groot en erg hard. Om het merg te verzamelen moet je de wervels voorzichtig splitsen. De textuur van het merg is uniek en heeft een delicate smaak. Het vereist een zachte bereiding, te verwerken als tempura of gepocheerd. In Japan wordt de graat zo gesneden dat het merg in de wervel blijft liggen. Deze wordt daarna in zijn geheel geroosterd en het merg wordt op smaak gebracht.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 150058_KG_KG
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

BFN013

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Atlantische Oceaan, Middelandse Zee.

Vangsttechniek

Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis. Als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan de tonijn per jaar met 60% in gewicht toenemen.

Gastronomie

De graat kan je gebruiken om sauzen mee te bereiden.

Beschikbaarheid

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

tonijn en producten op basis van tonijn M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 601.90
Energie (kcal) 144.00
Vet (gram) 4.90
Verzadigd vet (gram) 1.26
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.97
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 23.33