Bluefin tonijn buikzijde met vel Harashimo 藍鰭金槍魚魚肚

Harashimo is de Japanse benaming voor een deel van de buikzijde van de blauwvin tonijn.

Omschrijving

Harashimo is de Japanse benaming voor een deel van de buikzijde van de blauwvin tonijn. De buikzijde kunnen we onder verdelen in 3 delen. Om specifiek te zijn is (Harashimo) het staartstuk van de buikzijde. Deze beschreven blauwvin tonijn wordt gekweekt, beter gezegd, het is een gemest exemplaar. Het staartstuk van de buikzijde, beter bekend als (Harashimo) bezit het rode vlees Akami en een beetje Chutoro aan de velzijde. Deze diversiteit van kleuren, smaken en texturen biedt chefkoks oneindige culinaire mogelijkheden.Harashimo is het dunste deel van de buikzijde.

Productinformatie

EAN Code: 150155_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 150155_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BFN023

Alternatieven

Eigenlijk is er geen goed alternatief voor bluefin, behalve de vanaf het eitje gekweekte bluefin. Deze is helaas zeer slecht verkrijgbaar. Een beter alternatief zijn eventueel de bevroren delen van de bluefin.

Herkomst

Herkomst Middellandse Zee.
Vangstgebied FAO 37.1.1.

Vangsttechniek

Om deze tonijn te vangen maakt men gebruik van de tuna trap of de lucratievere methode de purse seine (zegenvisserij). De gevangen tonijn wordt vervolgens in bassins losgelaten en gemest met makreel, sardine of haring.

Gastronomie

De Harashimo van de bluefin tonijn bezit verschillende smaaksensaties. Akami het magere vlees, de Chutoro aan de vel zijde is matig vet.

Beschikbaarheid

Bluefin is het hele jaar verkrijgbaar. Rond juni, juli is de tonijn minder van kwaliteit, dit heeft te maken met de voortplantingscyclus.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

tonijn en producten op basis van tonijn M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.12
Vet totaal 0.82
Koolhydraten totaal 0.06
Zout 0.31
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 110.00
Energie kJ 467.00
Eiwit totaal 25.58

Certificering

Nee

Tip

Als je de buikzijde verdeeld in stukken, let dan goed op. Bezit de toro filet een groene vlek, dan is de gal beschadigd geweest. Dit heeft ernstige invloed op houdbaarheid en smaak.