Omschrijving
De akami saku blokjes zijn afkomstig vanuit de rugfilet, de rugfilet is op zijn beurt weer onder te verdelen in 3 technische delen, deel 1 sekami (rugstuk bij de kop), deel 2 sekana (middenstuk van de rug), deel 3 seshimo (staartstuk van de rugzijde). Om saku-blokjes te maken, moet de tonijn eerst in filets worden gesneden. De filets moeten vervolgens in blokken worden gesneden. Saku is een Japanse naam voor klein blok. Denk aan lxbxh 40x10x3. Saku-blokken worden in de Japanse keuken gebruikt om sushi en sashimi te bereiden.Saku Akami is het rode magere vlees van de tonijn, meestal gesneden uit de rugzijde van de Tonijn. Saku Akami is een volledig schoon stukje vlees zonder pees en graat. Bluefin Akami heeft een rijke en vlezige smaak met een stevige en malse textuur. Saku Akami is als vers verkrijgbaar. Hoogwaardige kwaliteit is tevens verkrijgbaar als deze is ingevroren op -60.