Black Cod H&G 7kg+ DV

Het koude water in het hoge noorden herbergt een schat aan schaal- en schelpdieren en bijzonder fraaie vissen. In het koude water van de Pacific komt de Black Cod voor. Black Cod doet uiterlijk denken aan een kabeljauw, maar de Black Cod behoort tot de schorpioenvissen en de flatheads en heeft niets met de kabeljauw te maken.
STUK 1000GRAM

Omschrijving

De Black Cod wordt internationaal ook wel Sable Fish genoemd. Black Cod kan een lengte van 120 cm behalen met een gewicht van 55 kg en zwemt tot op een diepte van 2700 m. Kenmerkend is dat de kleinere exemplaren dichter bij de kust voorkomen, de grotere exemplaren bevinden zich in de diepere gedeeltes van de oceaan. Let op, Black Cod bezit een hoog vetgehalte en wordt hoofdzakelijk aan boord direct ingevroren en verhandeld.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 200590_STUK_1000GRAM
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

BLC004

Alternatieven

Een alternatief voor verse Black Cod is de ingevroren variant. De vis wordt na vangst direct ingevroren op een temperatuur van – 60 graden.

Herkomst

Vangstgebied FAO 67
Herkomst Alaska

Vangsttechniek

Black Cod vangt men doormiddel van gebruik van de longline en doormiddel van het gebruik van speciale traps. Traps zijn vierkante kooien waarin aas wordt gehangen.

Gastronomie

Black Cod heeft een zeer hoge handelswaarde, deze vis wordt veel naar Japan geëxporteerd. Black Cod heeft een zeer delicate smaak en bezit een hoog vetgehalte, maar is snel aan derving onderhevig. De kleur van de filet is roomwit. Black Cod kan je drogen, zouten, roken, koken, grillen en tevens frituren. Let op, deze vis heeft een zeer hoog vetgehalte en zal daarom niet door iedereen worden gewaardeerd.

Beschikbaarheid

De Black Cod zet haar eitjes hoofdzakelijk af in de periode van december tot aan maart. Het is raadzaam om de vis in deze periode niet te eten. Vers wordt deze vis naar Europa nauwelijks verhandeld. De bevroren variant is het hele jaar leverbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M
kabeljauw en producten op basis van kabeljauw M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 975.00
Energie (kcal) 235.00
Vet (gram) 19.00
Verzadigd vet (gram) 4.00
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.18
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 16.00

Certificering

Ja

Tip

Black Cod is een delicatesse. Houd er echter rekening mee dat de prijs die je betaald voor deze vis fors kan zijn. Ook de bevroren variant veranderd daar niets aan.