Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 136032_STUK_600GRAM |
Techniek | AQUACULTURE |
Als je geen gekweekte zeebaars kunt krijgen, kies dan bio zeebaars of de gekweekte daurade royal. Een beter, maar duurder, alternatief is de wilde zeebaars. |
Herkomst | Middellandse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37 |
Het kweken van zeebaars geschied vanaf het eitje. Als de larfjes eenmaal groot genoeg zijn, verplaatst men deze naar andere bassins om uiteindelijk uitgezet te worden in bassins in zee. Vaak groeien de vissen op met een overdosis medicinaal gebruik om ziekten te vermijden. Vandaar dat vandaag de dag kwekerijen zich kunnen onderscheiden met het ASC label. |
De gekweekte zeebaars is een stuk vriendelijker qua prijs dan haar wilde broer of zusje. Feit is dat de gekweekte zeebaars een hoger vetgehalte bezit in vergelijking met de wilde zeebaars. Qua smaak kan de gekweekte variant wat vlak en gronderig smaken. Dit komt hoofdzakelijk door de waterhuishouding waarin deze vis is grootgebracht. |
De gekweekte zeebaars kun je het hele jaar eten. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Energie (kJ) | 503.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 120.00 |
Vet (gram) | 2.80 |
Verzadigd vet (gram) | 1.00 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.20 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 23.50 |
Hoe herken je gekweekte zeebaars? Als je hele zeebaars aanschaft snijdt dan de buikzijde open. In de buikholte zit vaak een witte bol vet, dat is kenmerkend voor kweekvis. |