ASC Daurade Royal 300-400gr

Daurade royale wordt internationaal ook wel Gilthead bream genoemd. Deze vis behoort tot de grote familie van de zeebrasems. Gekweekte daurade wordt niet zo groot maar heeft wel dezelfde kenmerken als wilde daurade. Daurade royale heeft een heldere zilverkleurige huid en donkere vinnen. Kenmerkend is de zwarte vlek achter de kop en de heldere goudkleurige streep tussen de ogen.

Omschrijving

Daurade royale wordt internationaal ook wel Gilthead bream genoemd. Dit exemplaar behoort tot de grote familie der zeebrasems. De daurade royale kan een lengte van 70 cm behalen met een gewicht van 15 kg en zwemt tot op een diepte van 150 meter, althans, de wilde exemplaren. Daurade wordt veel gekweekt. Gekweekte daurade wordt niet zo groot, maar heeft wel dezelfde kenmerken als de wilde daurade. Daurade royale heeft een heldere zilverkleurige huid en donkere vinnen. Kenmerkend is de zwarte vlek achter de kop en de goudkleurige streep tussen de ogen. De Daurade royale Kweek (Bio) is duurzaam omdat deze met een verantwoorde en biologische methode wordt gekweekt.

Productinformatie

EAN Code: 161000_STUK_350GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 161000_STUK_350GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Video

Seizoen

BRB002

Alternatieven

Een alternatief is de gekweekte zeebaars. Tweede keus kan zijn Dentex, Black Seabream. Houd er rekening mee, dat dit een bestelartikel is.

Herkomst

Herkomst Sector 37.3.1Egeïsche Zee
Vangstgebied FAO 37

Vangsttechniek

De Daurade Royal wordt gekweekt in bassins op zee.

Gastronomie

Daurade royale kun je zouten, bakken, grillen en stomen.

Beschikbaarheid

Daurade royale (kweek) is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 118.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 2.50
Eiwit dierlijk 235.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.23
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 492.00
Eiwit totaal 23.50

Tip

Daurade is in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar, hierdoor kun je makkelijker het gewenste filetgewicht ontvangen.