Ansjovis pasta tube 56gr

Ansjovis pasta tube 56gr

Pasta van ansjovis in een tube.

Omschrijving

Pasta van ansjovis in een tube. De Ansjovis is vooral bekend in het zuiden van Europa. Als de temperatuur van het zeewater stijgt, dan kan de ansjovis in noordelijke delen van Europa voorkomen. Ook in Nederland wordt de ansjovis bevist. Dit is slechts periodiek en is seizoensgebonden. Dit exemplaar komt voor in de wateren van Zuid-Spanje, beter gezegd de Golf van Cadiz. Ansjovis kan 20 cm groot worden en zwemt tot op een diepte 400 m. Ansjovis heeft een klein smal kopje met een kenmerkende korte onderkaak. De bovenzijde van de vis heeft een donker blauw / zwarte kleur uitlopend naar een zilverkleurige buikzijde.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 620720_STUK
Techniek MARINE_FISHERY

Seizoen

ANS005

Alternatieven

Als je geen ansjovispasta kunt krijgen biedt wellicht de ingeblikte of gemarineerde ansjovis uitkomst. Hoewel de sardine een totaal ander visje is kan zij wel een alternatief vormen.

Herkomst

Herkomst North-East Atlantic Ocean
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Ansjovis wordt in Nederland kleinschalig bevist met een al eeuwen oude methode, de weervisserij techniek. De techniek die de visser in de Golf van Biskaje toepast is het gebruik van de purse seine methode. Men kan ook gebruik maken van de enkelvoudige trawl of de ringzegen.

Gastronomie

Ansjovis in tubes bestaat uit gemalen ansjovis met zout en suiker. Dit wordt gebruikt voor bijvoorbeeld op de Siciliaanse pizza Sfincione.

Beschikbaarheid

De ansjovispasta is het hele jaar beschikbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Zwaveldioxide en sulfieten M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 878.00
Energie (kcal) 210.00
Vet (gram) 12.10
Verzadigd vet (gram) 2.60
Suiker (gram) 0.10
Zout (gram) 14.00
Cholestoreol (gram) 10.70
Proteinen (gram) 14.60