Bocuse d'or Nederland
Bocuse d'Or Nederland
Het doel van Bocuse d’Or Nederland is het bevorderen van een positief imago van de Nederlandse gastronomie, het profileren van het koksambacht, het enthousiast maken van jongeren voor het beroep van kok en het bevorderen van het gebruik van kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame producten.
De wedstrijd om de Bocuse d’Or is een wereldpodium voor chefs van grote klasse. Bocuse d’Or Nederland organiseert de Nederlandse competitie en ondersteunt het Nederlandse team bij de deelname aan de Europese wedstrijd en de wereldfinale in Lyon.
Voor de noodzakelijke financiële middelen werkt Bocuse d’Or Nederland samen met bedrijven en organisaties (partners) die de wedstrijd en het doel van de stichting een warm hart toe dragen. De stichting Bocuse d’Or Nederland is onafhankelijk en maakt geen winst. De stichting zet haar kennis, ervaring, netwerk en financiële middelen in om haar doelen te realiseren.
Team Bocuse NL 2019-2020-2021
De Nederlandse voorronde vond plaats op 27 mei 2019. Tien deelnemers lieten hun kookkunsten zien in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. Vier chefs plaatsten zich voor de Nederlandse finale. Een chef, SVH Meesterkok Menno Post, ontving een wildcard van het bestuur en ging direct door naar de Nederlandse finale die plaatsvond op maandag 23 september 2019 tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Als winnaars kwamen chef Marco van der Wijngaard en commis Yentl van Gilst uit de bus! Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn, Estland. Meer info vind je op Bocusedornederland.nl