Swordfish fillet with skin, port.

Swordfish fillet with skin, port.

Zwaardvis komt over de hele wereld voor. Hoogwaardige kwaliteit wordt vooral gevangen in de wateren rond de Maladieven en de Seychellen eilanden. De zwaardvis wordt daar hoofdzakelijk met de lijn gevangen.

Product Description

Zwaardvis komt over de hele wereld voor. Hoogwaardige kwaliteit wordt vooral gevangen in de wateren rond de Maladieven en de Seychellen eilanden. De zwaardvis wordt daar hoofdzakelijk met de lijn gevangen. Zwaardvis zwemt tot op een diepte van 500 m en kan een lengte van 450 cm behalen met een gewicht van 650 kg. Zwaardvis voor de Europese consument is vaak afkomstig uit de wateren rond Sri-Lanka en Indonesië. Bij rauwe consumptie minimaal 24 uur invriezen op -20 °C

Product information

EAN Code: 155070_STUK_220GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 155070_STUK_220GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SWF002

Alternatives

Als je geen zwaardvis uit de Seychellen of uit de Maldiven kunt krijgen, kies dan exemplaren uit de Azores of uit de Canadese wateren.

Origin

Herkomst Westelijk en oostelijk deel van de Indische Oceaan. Sri-Lanka, Maldiven.
Vangstgebied FAO 51 en 57

Fishing technique

Zwaardvis uit de Indische Oceaan wordt hoofdzakelijk met de longline methode bevist. Er zijn vissers uit de Seychellen en de Maladieven die zwaardvis ook met de handlijn vangen.

Gastronomy

Hoogwaardige zwaardvis filet is stevig en is helder crème/ rosékleurig. Zwaardvis kun je bakken, grillen en mits vers rauw consumeren.

Availability

Zwaardvis kan zich het hele jaar voortplanten, maar is in de zomermaanden het meest kwetsbaar. De beste periode voor consumptie is in de maand september tot en met juni.

Nutrients

Energie kcal 171.00
Waarvan verzadigd vet 1.90
Vet totaal 8.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.24
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 701.00
Eiwit totaal 23.00

Tip

Een verse zwaardvis heeft een intens rode bloedlijn.