Swordfish
Zwaardvis komt ook in de Europese wateren voor. Zwaardvis zwemt tot op een diepte van 500 m en kan een lengte van 450 cm behalen met een gewicht van 650 kg. Zwaardvis wordt ook wel Billfish genoemd.
Product Description
Zwaardvis komt ook in de Europese wateren voor. Zwaardvis zwemt tot op een diepte van 500 m en kan een lengte van 450 cm behalen met een gewicht van 650 kg. Zwaardvis wordt ook wel Billfish genoemd. Zwaardvis is een spectaculaire vis met een extreem lange bovenkaak die de vorm heeft van een zwaard. De vissen gebruiken dit zwaard waarschijnlijk om prooien mee neer te sabelen. Ook zorgt het zwaard voor een perfecte stroomlijn. Zwaardvis uit de Azores kan een leeftijd van 17 jaar behalen. Helaas zullen veel zwaardvissen deze leeftijd niet bereiken. Het is droevig om te zien dat op veel plaatsen in landen rondom de Middelandse zee zeer kleine zwaardvissen te koop worden aangeboden. Deze vissen zijn vaak niet zwaarder dan 5 kg en zijn nog niet eens volwassen, koop deze niet! Voor zwaardvis uit de Azores geldt een minimumlengte van 125 cm en een minimumgewicht van 25 kg. Bij rauwe consumptie minimaal 24 uur invriezen op -20 °C
Product information
EAN Code: | 155000_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 155000_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen
Alternatives
Als je geen zwaardvis uit de Azores kunt krijgen, kies dan exemplaren uit Canada Seychelles of uit Tahiti. |
Origin
Herkomst | Azoren,Atlantische Oceaan of Indische Pacific. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 21 |
Fishing technique
Zwaardvis uit de Azores wordt hoofdzakelijk met de longline methode bevist. Deze regio kenmerkt zich ook door dat veel vissers de zwaardvis bevissen met de handlijn. De Azores kenmerkt zich door dag visserij. Deze vaak kleine bootjes blijven niet langer dan 24 uur op zee en dat maakt de gevangen vis kwalitatief hoogwaardig. |
Gastronomy
Kwalitatief zijn er verschillen. De gebruikte vangstmethode en verwerking aan boord is cruciaal voor hoogwaardige kwaliteit. Zwaardvis uit de Azores mag zich een der best smakende ter wereld noemen. De filets zijn stevig en is mooi helder crème/rosékleurig. Zwaardvis kunt u bakken, grillen en mits vers rauw consumeren. |
Availability
Zwaardvis kunnen zich het hele jaar voortplanten maar zijn in de zomermaanden het meest kwetsbaar. De beste periode voor consumptie is in de maand september tot en met mei. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 1.90 |
---|---|
Vet totaal | 8.00 |
Energie kJ | 701.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.24 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 171.00 |
Eiwit totaal | 23.00 |
Tip
Zwaardvis uit de Azores wordt hoofdzakelijk met de longline methode bevist. Deze regio kenmerkt zich ook door dat veel vissers de zwaardvis bevissen met de handlijn. De Azores kenmerkt zich door dag visserij. Deze vaak kleine bootjes blijven niet langer dan 24 uur op zee en dat maakt de gevangen vis kwalitatief hoogwaardig. |