Zeewiersalade Goma Wakame AFM 1kg diepvries 海帶沙拉

Gemarineerde Chinese zeewiersalade met chili olie en sesamzaadjes. Deze zeewiersalade is gemaakt volgens Chinees recept, en bevat 79% zeewier aangevuld met andere ingrediënten. Heeft een mooi knispertje, krokantje in zich en is mals te noemen, de smaak is zoetzuur waarvan je eerder het zure ervaart.

Product Description

Gemarineerde Chinese zeewiersalade met chili olie en sesamzaadjes. Deze zeewiersalade is gemaakt volgens Chinees recept en bevat 79% zeewier aangevuld met andere ingrediënten. Wakame is een zeewier behorend tot de groep bruinwieren. Na nori en kombu is wakame het meest gebruikte wier in de Japanse keuken. Wakame is een tweejarige plant en wordt geoogst in het vroege voorjaar tot aan de zomer. Men snijdt bij het oogsten een paar centimeter boven het ‘houvast’ en laat een paar bladtrosjes achter om verdere groei te verzekeren. Enkel het middengedeelte van het blad wordt gebruikt, omdat de stengelbasis zeer hard en het uiteinde meestal gescheurd is. Wakame kan in de lucht en zon aan waslijnen gedroogd worden, of in een warme oven tot de bladeren droog, knapperig en donkergroen zijn.

Product information

EAN Code: 630061_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 630061_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

NOR019

Alternatives

Het alternatief kan de Japanse chuka wakame zeewiersalade zijn.

Origin

Vangstgebied FAO 61
Herkomst Noordwesten van de Stille Oceaan,China

Fishing technique

Kweek

Gastronomy

Wakame kan verwerkt worden in koude voorgerechten met rauwe of gerookte vis.

Availability

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad M

Nutrients

Energie (kJ) 305.00
Energie (kcal) 73.00
Vet (gram) 2.50
Verzadigd vet (gram) 0.00
Suiker (gram) 6.10
Zout (gram) 1.60
Koolhydraten 8.80
Proteinen (gram) 1.80
Energie kJ 305.00
Energie kcal 73.00
Waarvan verzadigd vet 0.00
Vet totaal 2.50
Waarvan suikers 6.10
Zout 1.60
Koolhydraten totaal 8.80
Eiwit totaal 1.80

Tip

Voor consumptie het product volledig ontdooien.