Zeewier zeespaghetti 1 kg NL-BIO-01

Zeespaghetti, ook wel riemwier, bestaat uit twee à drie meter lange groenbruine slierten en lijkt op spaghetti. Deze slierten komen samen in een 'voetje' dat vastgehecht zit aan een steen of schelp. Dat voetje is het eigenlijke wier. De slierten zijn de voortplantingsorganen.
Sustainable fish icon

Product Description

Zeespaghetti, ook wel riemwier, bestaat uit twee à drie meter lange groenbruine slierten en lijkt op spaghetti. Deze slierten komen samen in een 'voetje' dat vastgehecht zit aan een steen of schelp. Dat voetje is het eigenlijke wier. De slierten zijn de voortplantingsorganen. Zeespaghetti leeft maar een paar jaar en plant zich slechts één keer voort, daarna sterft het. Zeespaghetti groeit met een grote snelheid en is in het midden van de lente op haar best. Tijdens deze periode wordt ze door de duikers met de hand geoogst aan de rotskusten van Salicyl. Dit is de periode dat de lange slierten op hun zachtst, meest smaakvol en voedzaam zijn. Rijk aan vezels, met een hoog ijzergehalte en een smaak die aan clams en kokkels doet denken. Zeespaghetti kan zowel rauw als gekookt gegeten worden en de textuur en smaak maken van de zeespaghetti één van de meest favoriete algen uit de Atlantische zee.

Product information

EAN Code: 630055_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 630055_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

NOR015

Alternatives

Geen passend alternatief.

Origin

Herkomst Nederland , Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Semi wild

Gastronomy

Geschikt om te koken en te roerbakken. Zeespaghetti heeft een zeesmaak en gaat prima samen met allerlei visgerechten.

Availability

In de lente is zeespaghetti op haar best.

Nutrients

Energie kcal 12.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Vet totaal 0.40
Koolhydraten totaal 0.50
Zout 12.10
Waarvan suikers 0.50
Energie kJ 50.00
Eiwit totaal 1.80

Certification

Ja

Tip

Zeespaghetti is goed te combineren met vis, groenteschotels en zeevruchten.