Zeevenkel 500gr

Zeevenkel is een meerjarige wilde plant uit de 'spatwaterzone'. Ze groeit op rotsen en dijken. Langs de Zwarte Zee, de Middellandse Zee, de Atlantische kust tot bij ons aan de zeedijk.
Sustainable fish icon

Product Description

Zeevenkel is een meerjarige wilde plant uit de 'spatwaterzone'. Ze groeit op rotsen en dijken. Langs de Zwarte Zee, de Middellandse Zee, de Atlantische kust tot bij ons aan de zeedijk. In een groot deel van Europa (waaronder Nederland) staat zeevenkel op de “rode lijst” en is wildpluk dus verboden. Tegenwoordig wordt de zeevenkel voor ons geteeld in Griekenland. In de winter in tunnelkassen en ’s zomers in de openlucht. Als salade heeft het een pittige smaak. Zeevenkel, ook wel Chritmum maritima genoemd, is een meerjarige zeegroente.

Product information

EAN Code: 630048_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 630048_STUK
TECHNIEK FARMING

Seizoen

NOR008

Alternatives

Lamsoren of zeekraal kunnen een alternatief zijn.

Origin

Herkomst Griekenland,Atlantische Oceaan,Zwarte Zee, Middelandse Zee, Zeeland
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Kweek

Gastronomy

Je kunt zeevenkel roerbakken of als ingrediënt in sauzen gebruiken. Rauw heeft de zeevenkel een pittige anijsachtige smaak en geblancheerd smaakt het enigszins naar asperge. Zeevenkel smaakt goed in combinatie met gekookte vis en schelpdieren.

Availability

Is het hele jaar verkrijgbaar.

Nutrients

Energie kcal 18.00
Waarvan verzadigd vet 0.12
Vet totaal 0.70
Koolhydraten totaal 0.86
Zout 0.56
Waarvan suikers 0.50
Energie kJ 75.00
Eiwit totaal 2.20

Tip

Zeevenkel kan zowel geblancheerd, als rauw bereid worden. Het bevat een scala aan mineralen en is rijk aan calcium en magnesium. Het is verder een bron van vitamine C en bevat veel aromatische stoffen.