
Wild seabass fillet with skin scales off 3 kg
Zeebaars is de moeder van de baarsachtigen en stamt uit een grote familie die meerdere soortgenoten kent. Deze wilde zeebaars is de Europese variant. Je treft dit exemplaar aan in de wateren van de Oost-Atlantische Oceaan van Senegal tot aan Noorwegen en in de Middellandse Zee.
Product Description
Zeebaars is de moeder van de baarsachtigen en stamt uit een grote familie die meerdere soortgenoten kent. Deze wilde zeebaars is de Europese variant. Je treft dit exemplaar aan in de wateren van de Oost-Atlantische Oceaan van Senegal tot aan Noorwegen en in de Middellandse Zee. Zeebaars komt ook voor in onze wateren, hoofdzakelijk in de warmere periode van het jaar. Zeebaars kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 12 kg, en zwemt tot op een diepte van 100m. Wilde zeebaars behoort tot de exclusieve vissoorten, echter wordt tegenwoordig haar exclusiviteit ondermijnd door de gekweekte exemplaren. Bij rauwe consumptie minimaal 24 uur invriezen op -20 °C
Product information
EAN Code: | 137048_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 137048_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Als je geen wilde zeebaars kunt krijgen, dan is de gekweekte of biologische variant een optie. |
Origin
Herkomst | Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
Wilde zeebaars kan worden bevist door middel van het gebruik van de pole & line en staandwant methode. Lijngevangen exemplaren zijn vaak voorzien van een label dat aangeeft dat deze gevangen is met de lijn. De verkregen kwaliteit is uitmuntend te noemen. Grotere vangsten geschieden door gebruik te maken van de flyshoot methode. |
Gastronomy
Zeebaars is een luxe baarsachtige en behoort tot de exclusieve vissoorten. Wilde zeebaars staat hoog aangeschreven in de culinaire wereld, maar hoogwaardige kwaliteit is niet het hele jaar leverbaar. Qua smaak en uiterlijk is de wilde zeebaars in warmere periodes het best en bezit dan ook het meeste rendement. Wilde zeebaars kun je bakken, stomen en grillen. Rauw consumeren kan alleen wanneer de zeebaars heel vers is. |
Availability
In de wintermaanden is de zeebaars slap en mager en bezitten de vrouwelijke exemplaren dikke buiken vol met kuit. Je kunt deze vis het beste eten van mei tot en met december. In deze periode wordt de zeebaars lijngevangen en met deze vangstmethode heeft de zeebaars sinds 2021 een 'groene' status gekregen. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 1.00 |
---|---|
Vet totaal | 2.80 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.20 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 120.00 |
Energie kJ | 503.00 |
Eiwit totaal | 23.50 |
Tip
Indien je de zeebaars langer wilt bewaren, leg de zeebaars dan op haar rugzijde. Dat voorkomt dat door het gewicht de ingewanden beschadigd worden. |