Salmon fillet sockeye wih skin port.

In het hoge noorden van Canada/ Alaska komen 5 soorten wilde zalm voor. De Sockeye zalm is een van. De Sockeye zalm is misschien wel het meest fraaie exemplaar, deze zalm wordt ook wel de Blue-back Salmon genoemd.

Product Description

In het hoge noorden van Canada/ Alaska komen 5 soorten wilde zalm voor. De Sockeye zalm is een van. De Sockeye zalm is misschien wel het meest fraaie exemplaar deze zalm wordt ook wel de Blue-back Salmon genoemd.

Product information

EAN Code: 141086_STUK_200GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 141086_STUK_200GRAM

Seizoen

SWS001

Alternatives

Een goed alternatief is de coho of de king /chinook zalm.

Origin

Vangstgebied FAO 67
Herkomst Alaska

Fishing technique

De commerci´┐Żle visvangsten geschieden doormiddel van het gebruik van Pole & Line, Gillnet, longline.

Gastronomy

Culinair gezien is deze zalm een absolute aanrader. De kleur van de filet is dieprood en bezit een fantastische smaak. De Sockeye heeft een laag vetgehalte. Je kunt deze zalm roken, grillen, bakken, stomen en frituren.

Availability

Deze zalm schiet kuit vanaf oktober tot aan december. De periode waarin je het beste deze vis kunt eten is in de maand juni tot aan september. De vangsten zijn strikt aan een quota gebonden. Als het seizoen rond oktober gesloten is, mag deze zalm niet meer worden gevangen. Vandaar dat men buiten het seizoen deze vis als een bevroren product verhandeld.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie kJ 444.00
Koolhydraten totaal Yes
Eiwit totaal 212.00
Vet totaal 23.00
Energie kcal 106.00
Waarvan verzadigd vet 457.00
Waarvan suikers Yes
Zout 168.00

Tip

De Sockeye wordt slechts een kleine periode in het jaar vers verhandeld. Meestal betreft het een ontdooid bevroren product dat wordt verhandeld.