Salmon hot smoked side whole frozen

Salmon hot smoked side whole frozen

Warm gerookte zalm van het label Steur. De zalm wordt na de kweek schoon gemaakt en vervoert naar Nederland. Hier worden de zalmen gefileerd en gezouten. Daarna worden de zalmfilets warm gerookt. Het roken van onze warm gerookte zalm vindt gedurende 8 uur in de rookkamer plaats. In het begin is de temperatuur 35 ºC en loopt langzaam op tot 72 ºC. Dit langzame garingsproces resulteert in een heerlijk sappig stuk zalm.

Product Description

Warm gerookte zalm van het label Steur. De zalm wordt na de kweek schoongemaakt en vervoert naar Nederland. Hier worden de zalmen gefileerd en gezouten. Daarna wordt de zalmfilet warmgerookt. Het roken van onze warmgerookte zalm vindt gedurende 8 uur in de rookkamer plaats. In het begin is de temperatuur 35 ºC en deze loopt langzaam op tot 72 ºC. Dit langzame garingsproces resulteert in een heerlijk sappig stuk zalm. Voor het rookproces wordt een geheime melange van vier FSC houtsoorten gebruikt. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dat komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor de kenmerkende Steur smaak!

Product information

EAN Code: 510690_STUK_1300GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 510690_STUK_1300GRAM
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

SAL011

Alternatives

Er is gezien de garing van de zalm op 72°C geen gelijkwaardig product te krijgen.

Origin

Herkomst Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Kweek Noorwegen

Gastronomy

Warmgerookte zalm mag zeker niet ontbreken op een buffet.

Availability

De warmgerookte zalm is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

zalm en producten op basis van zalm M
Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Vet totaal 139.00
Koolhydraten totaal 5.00
Zout 2.00
Waarvan suikers 5.00
Energie kcal 221.00
Waarvan verzadigd vet 21.00
Energie kJ 920.00
Eiwit totaal 235.00

Tip

Mocht je thuis een rookoven hebben staan en je wilt een zalmfilet zelf garen, bouw de temperatuur dan rustig op. Te snel garen zal leiden tot eitwit uittreding, waardoor de zalmfilet droog wordt.