
Lemonsole fillet 8-120gr box 5kg frozen
De tongschar wordt ook wel neustong of lemon sole genoemd. Dat is opmerkelijk want dit exemplaar is geen familie van de tong maar behoort tot de familie schol.
Product Description
De tongschar wordt ook wel neustong of lemon sole genoemd. Dat is opmerkelijk want dit exemplaar is geen familie van de tong maar behoort tot de familie schol. De tongschar komt voor in de wateren van Noorwegen, de Golf van Biskaje tot aan IJsland. Deze platvis kan een lengte van 65 cm behalen met een gewicht van 3 kg. Tongschar leeft tot op een diepte van 200 m. Tongschar heeft een bruin/groen gemarmerde bovenzijde met een witte onderzijde. Kenmerkend is de kleine kop met een relatief groot achterlijf. Als de tongschar in filetvorm wordt aangeboden is deze moeilijk te onderscheiden van de tongfilet.
Product information
EAN Code: | 200320_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 200320_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatives
Een goed alternatief voor de tongschar is tong, megrim of schol. |
Origin
Herkomst | Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Fishing technique
De tongschar wordt hoofdzakelijk gevangen door het gebruik van de boomkor en de flyshoot methode. |
Gastronomy
Tongschar is verfijnd van smaak en heeft iets zoetigs. Tongschar kun je bakken, grillen en stomen. |
Availability
De tongschar schiet kuit in de maanden mei tot en met juli. Je kunt deze vis het beste eten in de maanden augustus tot en met april. |
Allergens
Allergen description
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Nutrients
Waarvan verzadigd vet | 0.00 |
---|---|
Vet totaal | 1.00 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 25.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 77.00 |
Energie kJ | 323.00 |
Eiwit totaal | 17.00 |
Tip
Tongschar kan nogal slijmerig zijn. Dat is op zich een goede eigenschap want dit geeft aan dat deze vis vers is. Als je deze vis wilt bewaren in de koelkas is het verstandig om de slijmlaag weg te spoelen. De slijmlaag kan een onaangename geur geven en de vis aantasten. |