Tobiko orange 500gr frozen

Tobiko orange 500gr frozen

Tobiko is een Japanse benaming voor de kuit van de vliegende vis. Deze vis is wijdverspreid over de hele wereld. Vandaar dat de periode waarin deze vis vol met eitjes zit dan ook erg verschillend is. Vliegende vis heeft kenmerkende, zeer kleine eitjes, die van nature geel/oranje zijn.

Product Description

Tobiko is een Japanse benaming voor de kuit van de vliegende vis. Deze vis is wijdverspreid over de hele wereld. Vandaar dat de periode waarin deze vis vol met eitjes zit dan ook erg verschillend is. Vliegende vis heeft kenmerkende, zeer kleine eitjes, die van nature geel/oranje zijn. De smaak van de eitjes is licht zilt en fris. Tobiko is een populaire viskuit en wordt voor de consument kunstmatig op kleur gebracht en is verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart, oranje, geel en groen. Er is enig smaakverschil te constateren. De rode tobiko heeft een lichte chileense peper accent. De oranje en zwart gekleurde smaken hetzelfde, de zwarte tobiko heeft een kleuring gekregen door inktvis inkt. De geel gekleurde heeft een snufje gember in zich, terwijl de groene tobiko de smaak en kleuring heeft van wasabi (groene mierikswortel).

Product information

EAN Code: 600185_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 600185_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CAI004

Alternatives

Gebruik als alternatief de masago.

Origin

Vangstgebied FAO 71
Herkomst Zuid Korea, Pacific Oceaan

Gastronomy

Tobiko wordt veel gebruikt in de Japanse keuken voor in en op de sushi. Tobiko heeft een houdbaarheid van 6 maanden, mits ongeopend.

Availability

Tobiko is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergens

Allergen description

Tarwe en producten op basis van tarwe M
Vis en producten op basis van vis M
Glutenbevattende granen M
Soja en producten op basis van soja M

Nutrients

Energie kcal 118.00
Waarvan verzadigd vet 7.00
Vet totaal 11.00
Energie kJ 502.00
Koolhydraten totaal 17.00
Waarvan suikers 46.00
Zout 12.00
Eiwit totaal 10.00