Turbot fillet Spanish with skon from 2-3kg

Turbot fillet Spanish with skon from 2-3kg

Tarbot behoort tot de beter smakende vissoorten en is een luxe vissoort. Wilde exemplaren zijn niet het hele jaar optimaal en qua prijs zeer variabel. Dus biedt kweek de uitkomst. De tarbot is een platvis die wel 1 meter groot en 25 kg zwaar kan worden met een leeftijd van 25 jaar. De tarbot wordt steeds meer gekweekt, dat wil zeggen, onder gecontroleerde omstandigheden groot gebracht.

Product alternatives

Turbot fillet with skin from 2-3kg Turbot fillet with skin from 2-3kg
article no. 112043_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG
Brill fillet with skin from 1-2kg Brill fillet with skin from 1-2kg
article no. 115041_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG
Turbot fillet with skin from 1-2kg Turbot fillet with skin from 1-2kg
article no. 112042_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG

Product Description

Tarbot behoort tot de beter smakende vissoorten en is een luxe vissoort. Wilde exemplaren zijn niet het hele jaar optimaal en qua prijs zeer variabel. Dus biedt kweek de uitkomst. De tarbot is een platvis die wel 1 meter groot en 25 tot 30Kg zwaar kan worden met een leeftijd van 25 jaar. De tarbot wordt steeds meer gekweekt, dat wil zeggen, onder gecontroleerde omstandigheden groot gebracht. Gekweekte tarbot wint aan populariteit. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is deze vis goed verkrijgbaar en is de prijs het hele jaar stabiel. Gekweekte tarbot uit Spanje is vaak groter in vergelijking met de Nederlandse variant en kan meer dan 5 kg zwaar worden. Gekweekte tarbot is ook levend verkrijgbaar.

Product information

EAN Code: 112048_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 112048_KG_KG
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

TUR001

Alternatives

Als je geen gekweekte tarbot kunt krijgen dan is de wilde tarbot een optie, mits het seizoen het toelaat. Griet behoort ook tot de mogelijkheden.

Origin

Herkomst Spanje, Nederland
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Tarbot wordt gekweekt in gesloten bassins op het land. Voor de aanwas gebruikt men grote ‘moeder’ exemplaren die eitjes afzetten. Deze eitjes worden opgevangen en zorgvuldig grootgebracht tot echte pootvisjes. Deze kleine visjes worden vervolgens overgezet naar andere bassins om verder te kunnen groeien.

Gastronomy

Verreweg de meeste mensen proeven het verschil niet tussen kweek en wilde tarbot. Gekweekte tarbot kan wat gronderig smaken, is vetter en heeft een stevigere bite dan het wilde exemplaar. Gekweekte tarbot kun je bakken, grillen maar voor het beste resultaat kun je de gekweekte tarbot het beste in de oven garen of stomen.

Availability

De gekweekte tarbot kun je het hele jaar consumeren.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Waarvan verzadigd vet 0.03
Vet totaal 2.60
Koolhydraten totaal 1.30
Zout 0.27
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 102.00
Energie kJ 427.00
Eiwit totaal 20.00

Tip

Gekweekte tarbot heeft vaak een bruin/gelig gevlekte buikzijde. Verwijder altijd de donkergekleurde bovenhuid, je kunt deze niet eten.