Turbot fillet with skin from 800-1000gr

Turbot fillet with skin from 800-1000gr

Tarbot is een van de meest smaakvolle platvissen die voorkomt in onze wereldzeeën. De tarbot is een luxe platvis met stevig, wit visvlees.

Product alternatives

Brill fillet with skin from 1-2kg Brill fillet with skin from 1-2kg
article no. 115041_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG
Turbot fillet with skin from 1-2kg Turbot fillet with skin from 1-2kg
article no. 112042_KG_KG | Jan van As
€100.00 /KG

Product Description

Tarbot behoort tot een van de meest smaakvolle platvissen die voorkomt in onze wereldzeeën. De tarbot is een luxe platvis met stevig, wit visvlees. Tarbot kan een gewicht van 25 kg behalen met een lengte van 1 mtr. Tarbot kent meerdere soortgenoten die over de hele wereld voorkomen. De soortgenoten lijken qua uiterlijk op elkaar, er zijn echter grote smaak verschillen te constateren. Dit exemplaar, de Psetta Maxima, komt voor in de wateren van Europa van Noorwegen tot in de Middellandse zee. Tarbot is verkrijgbaar in verschillende maten. Van tarbotine (300-500 gr) tot zeer ware exemplaren.

Product information

EAN Code: 112041_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 112041_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

TUR003

Alternatives

Een alternatief is de gekweekte tarbot of griet.

Origin

Herkomst Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Fishing technique

Tarbot kan worden bevist met de boomkor, staandwant, flyshoot, twinrig, sumwing en pulswing.

Gastronomy

Tarbotten die in de Noordzee voorkomen zijn het beste van smaak en zijn ook iets vettiger. Vaak wordt deze vis vergeleken met griet, echter heeft tarbot steentjes, beter gezegd, gesteende wratjes op de rugzijde. De donkere huid van de tarbot kun je niet eten, verwijder deze. Tarbot heeft in tegenstelling tot de griet een stevige structuur. Tarbot heeft een relatief laag rendement. Houd hier rekening mee als je calculeert. Tarbot kun je stomen, bakken en grillen.

Availability

De periode waarin de tarbot haar eitjes afzet is in de maanden april tot met juli. Koop deze vis dan niet. Het is niet alleen slecht voor de populatie maar ook het rendement van de vis is door de enorme hoeveelheid kuit laag. Je kunt tarbot het beste consumeren in de maand augustus tot en met maart.

Allergens

Allergen description

Vis en producten op basis van vis M

Nutrients

Energie kcal 101.00
Waarvan verzadigd vet 0.50
Vet totaal 3.30
Eiwit dierlijk 17.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.13
Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 425.00
Eiwit totaal 17.80

Tip

Als je tarbot kiest kijk dan altijd naar de witte buikzijde. Is deze rood gekleurd dan hebt je een ‘rode’ tarbot bemachtigd. Deze zijn goedkoper en de kans is groot dat de filet roodgekleurd is door het bloed dat in de filet is ingetrokken.